Recenzije

Recenzija “Ninjak vs the Valiant Universe” (2018)

   NINJAK VS VALIANT UNIVERSE (2018) – USA – VALIANT DIGITAL & BAT IN THE SUN – BAZIRAN FILM PO ISTOIMENOM STRIPU IZ “VALIANT” PRODUKCIJE STRIPOVA

   Crime Ninjitsu Superhero Action

   Pogledo sam ovaj film, skeptično sam počeo jer je Bat in the Sun nova filmska produkcija tek nedavno osnovana, pa sam očekivao slabiji film neku tamo C produkciju, jer film nisu ni plasirali u bioskope.

   Ovo im je film prvenac u saradnji sa Valiant produkcijom stripova koja se udružila sa njima i stvorila svoju manju filmsku kuću Valiant Digital, zajedno su tražili glumce koji će originalno, sliku na sliku, oživeti ovaj sjajan akcioni strip, i našli su glumce koji kao da su iz stripa. Urađeni su sa malo nižim budžetom, maltene A produkcijski efekti, a borbene scene ravne Mortal Kombatu. Ostao sam u šoku koliko me je na kraju ovaj film oduševio, ne pamtim kad sam gledao ovakav dobar borilački super herojski film u fazonu Mortal Kombata, samo sam rekao “Pa ovo je topčina!”.

   Svi glumci su dali max od sebe da dočaraju likove iz stripa što orginalnije, a produkcija je ovo oživela na max lestvici i sa vizuelnim efektima i koreografijama borbi, te i sa malim budžetom ovaj Youtube film je maximalni hit. Šteta što ovo nisu plasirali u bioskope, jer su mnoge veće produkcije plasirale toliko loše A produkcijske filmove, a ovo bi masa ljudi sa uživanjem pogledalo od početka do kraja.

   Uglavnom, ovo je trebalo da bude kao mini serija u 6 mini epizoda i zato se svuda na portalima piše kao serija, a zapravo samo možete naći ucelo film od 1h 13 minuta. I mislim da su uradili dobar posao što su ga plasirali ucelo, jer ovako smo dobili veći užitak bez prekidanja, jer je ovo prava filmska bombica. Glavnog Nindžu pod imenom Colin King glumio je Michael Rowe (Godzilla (2014), serije Arrow i The Flash). Lik je pokidao ulogu neprekosnovenog Nindže koji se zove Ninjak, odličan kostim po stripu, maestralne borbe sa Katanom i svim ostalim što Nindža može da koristi. Odličan za ovakve uloge, oduševio me. Bloodshot-a je ovde glumio od neki dan pokojna ikona Moćnih Rendžera, Jason David Frank, koji je multi majstor borilačkih najačih veština, i dao je sebe maximalno kao i obično, da je bukvalno njegov performans Bloodshot-a nadmašio Vin Diesel-a koji je imao ekranizaciju stripa tog lika, i ne može da se poredi koliko je Jason ovo dobro izneo.

   Svi ostali likovi su bili isto maestralni: Livewire, Roku, Aric Dacia, Gillad Anni-Padda, Obadiah Archer, Aram i ostali. Uglavnom scenario je odličan, standardan za ovaj tip filmova.

   Collin-a napadnu u kući. Roku, njegova bivša devojka i super herojski otpadnik i njene Nindže, ubiju mu devojku, i otmu od njegovog šefa ćerku i ženu, a njega uceni (pošto su od šefa Neville-a žena i Collin-ova devojka rođene sestre), uceni ga na način da mora da uđe u MI6 Agenturu za koju ceo ovaj superherojski tim radi, a Collin im je glavni koji ih predvodio, i da ukrade drevnu knjigu u kojoj se krije tajna Planete Zemlje i velika moć vladanja s njom. Nju čuvaju agenti na sigurnom, a Collin (Ninjak) je najbolji super heroj i jedini koji to može to da izvede, i da spriječi da ona ubije devojčicu i sestru od njegove pokojne devojke.

   On to uradi i zameri se celom MI6-u i super herojima, jer svi misle da ih je izdao. Pod naredbom Nevilla super heroji Valiant Universe kreću oštro da ga spreče da preda tu knjigu Roku, ne znajući šta je prava istina, dok Ninjak mora sam da se izbori do iznemoglosti sa svima njima, dok ne odnese knjigu ne bi li spasio Nevillovu porodicu. Veoma zamršeno.

   Pogledajte ovaj sjajan akcioni hit ove male filmske kuće na Youtube-u. Jedan od boljih super herojskih filmova koje sam pogledao u zadnje vreme. Trebao je izaći novi njihov hit inspirisan Moćnim rendžerima ali nevezan direktno za strip. To je trebalo da bude kao nova filmska saga koju je osmislio pokojni Jason David Frank i glumio je glavnu ulogu, ali nažalost neki dan je izvršio samoubistvo, tako da će ovaj film iz iste ove produkcije biti prikazan negde u 2023. godini, i bit će posvećen njemu. Film se zove “Legend of the White Dragon”. To je poslednje što ćemo da odgledamo od popularne ikone Power Rangers-a, Tommy-a.

   OCENA: 9.0 / 10.0

   Autor teksta: Dragan Grgurić

   Ostavite komentar