Vijesti

Umro Britanski glumac Tom Wilkinson

Britanski glumac Tom Wilkinson, poznat po filmovima kao što su “The Full Monty”, “Shakespeare In Love” i “The Best Exotic Marigold Hotel”, iznenada je umro u 75. godini.

Wilkinson je osvojio nagradu Bafta za film “The Full Monty” iz 1997. godine. Dobio je ukupno šest nominacija za Baftu, kao i dvije nominacije za Oscara, za filmove “Michael Clayton” i “In The Bedroom”. Glumio je i u blockbusteru Christophera Nolana iz 2005. “Batman Begins”

Umro je u subotu kod kuće sa suprugom i porodicom, prenosi BBC.

S ukupno više od 130 filmskih i TV uloga, Wilkinson se pojavljivao u dramama poput “Sense and Sensibility” iz 1995. i “Belle” iz 2013., a igrao je krimi šefove u filmovima poput “Rush Hour” s Jackie Chanom 1998. ili “RocknRoll” Guya Ritchieja 2013. godine.

Takođe je zaradio nagradu Emmy za ulogu Benjamina Franklina u mini seriji Johna Adamsa iz 2008. i nominaciju za Emmy tumačeći Joeovog oca Johna F. Kennedyja u “The Kennedys”.

Glumio je predsjednika Lyndona B Johnsona u Selmi iz 2014., a pojavio se i u “The Grand Budapest Hotel” te “Girl with a Pearl Earring”.

Njegova smrt je potvrđena u izjavi koju je podijelio njegov agent u ime porodice.

“S velikom tugom porodica Toma Wilkinsona saopštava da je on iznenada preminuo kod kuće 30. decembra. Uz njega su bili i njegova supruga i porodica. Porodica traži privatnost u ovom trenutku.”, navodi se u saopštenju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)