Vijesti

U nesreći sa motociklom poginuo američki glumac Treat Williams

Treat Williams, zvijezda filma ‘Bilo jednom u Americi’ i mjuzikla ‘Kosa’, umro je u 72. godini života nakon nesreće sa motociklom.

Glumčevu smrt potvrdio je za People u ponedjeljak navečer njegov agent Barry McPherson.

“Poginuo je danas poslijepodne. Skretao je lijevo ili desno i auto ga je presjekao”, kaže McPherson. “Jednostavno sam shrvan. Bio je najsimpatičniji tip. Bio je tako talentiran. Filmski stvaratelji su ga voljeli. Bio je srce Hollywooda od kasnih 1970-ih. Bio je stvarno ponosan na svoju izvedbu ove godine. Bio je tako zadovoljan radom da sam ga dobio. Imao je uravnoteženu karijeru”, nastavlja.

Državna policija Vermonta također je objavila saopćenje za javnost kasnije u ponedjeljak potvrdivši Williamsov identitet i detalje o nesreći. Policija je potvrdila da je istraga u ranoj fazi i da će se članovi tima vratiti na mjesto sudara u utorak, 13. juna, kako bi nastavili s obradom mjesta događaja.

Karijeru je počeo sedamdesetih

Glumčeva dugogodišnja karijera seže u 1975. godinu, kada je debitirao na filmu u trileru ‘Smrtonosni heroj’. Od tada je počeo preuzimati više filmskih uloga, uključujući ‘The Ritz’ iz 1976. i ‘The Eagle Has Landed’.

Williamsova karijera dosegnula je vrhunac kada je glumio Georgea Bergera u filmu ‘Kosa’, koji se temeljio na brodvejskom mjuziklu. Uloga mu je donijela prvu nominaciju za Zlatni globus za novu zvijezdu godine – glumca. Kasnije je dobio još jednu nominaciju za Zlatni globus za najboljeg glumca u filmskoj drami za svoju ulogu u filmu ‘Prince of the City’ iz 1981. godine.

Godine 2002. počeo je glumiti glavnu ulogu dr. Andrewa Andyja Browna u WB-ovom ‘Everwoodu’. Glumio je u seriji sve četiri sezone i čak je zaradio nominaciju za nagradu SAG za izvanrednu ulogu muškog glumca u dramskoj seriji 2003.-2004. 

Snimio je više od 120 filmova i serija.

Nekoliko sati prije pogibije objavio je video sa svog ranča …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)