Vijesti

Umro američki glumac Richard Lewis

Američki komičar i glumac Richard Lewis umro je 77. godini života.

Kako prenosi Variety, Lewis je umro je od srčanog udara, a iza njega ostala je supruga Joyce Lapinsky. Inače, Richard Lewis je u aprilu prošle godine izjavio da mu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest i da se zbog toga povlači iz stand-up komedije.

Nakon što je debitirao na platnu u “Diary of a Young Comic” iz 1979. godine, Lewis se proslavio pojavljivanjem u emisijama “The Tonight Show” i “Late Show With David Letterman”.

Predstavio se i u svojoj specijalnoj komediji iz 1985. godine “I’m in Pain”, nakon čega su uslijedili HBO-ovi specijali: “I’m Exhausted” iz 1988., “I’m Doomed” iz 1990. i “Richard Lewis: The Magical Misery Tour” iz 1997. godine.

Godine 1989., Lewis je dobio glavnu ulogu u ABC-jevom sitcomu “Anything but Love”, u kojem je glumio uz Jamie Lee Curtis, Prije nego što je završila 1992. godine, Lewis je dobio druge uloge u sitcomu iz devedesetihm, a to su: “Daddy Dearest” i “Hiller and Diller”. Lewisove filmske uloge uključuju komediju “Robin Hood: Men in Tights “, “Leaving Las Vegas” i “Hugo Pool”.

No najpoznatiji je po svojoj ulozi u seriji “Curb Your Enthusiasm”, koji se emituje od 2000. godine, a trenutno je dostupna na platformi HBO.

Tokom svoje karijere, komičar je također bio iskren o vlastitoj borbi s ovisnošću o drogama i alkoholu, spominjući svoj oporavak i borbu s depresijom i tjeskobom u svojoj komediji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)