Vijesti

Glumac Lee Sun-kyun pronađen mrtav u automobilu

Južnokorejski glumac Lee Sun-kyun (48), najpoznatiji po ulozi u Oscarom nagrađenom filmu ‘Parazit‘, pronađen je mrtav u automobilu u parku u centru Seula.

Za sada nije utvrđeno da li je Lee izvršio samoubistvo ili se radi o ubistvu. Policija je zaprimila prijavu da je otišao od kuće nakon što je ostavio određenu poruku … Inače, od oktobra je bio pod istragom zbog navodne upotrebe droga.

Novinska agencija Yonhap javlja da je bio osumnjičen da se drogirao sa zaposlenicom u baru u Seulu. Rekao je da, iako je uzeo ono što mu je dala, nije znao da je to zabranjena droga.

Zaposlenica bara je navodno rekla policiji da se više puta drogirao u njenoj kući – što je on negirao. Ranije je preko advokata zatražio testiranje na detektoru laži.

Njegovi testovi na droge dali su negativne ili neuvjerljive rezultate, dodaje se u izvještaju.

Leejeva agencija, HODU&U Entertainment, saopćila je:

“Ne postoji način da obuzdate tugu i očaj. S poštovanjem vas molimo da se suzdržite od širenja lažnih činjenica temeljenih na nagađanjima … kako Leejevo posljednje putovanje ne bi bilo nepravedno.”

Postojao je veliki interes oko istrage, koja je nanijela znatnu štetu Leejevom ugledu. Izbačen je iz ‘No Way Out’, misteriozne TV serije koja se počela snimati u novembru.

Glumac, koji je bio u braku s glumicom Jeon Hye-jin i imao dva sina, imao je glumačku karijeru dužu od dva desetljeća. Glumio je glavnu ulogu u desecima filmova i TV emisija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)