Can Yaman – Biografija

Turski je glumac i pravnik rođen 8. novembra 1989. godine u Istanbulu u Turskoj. Također glumac ima jugosovenske korijene, a i rođak je nogometnog trenera Fuata Yamana.

On je bio jedino dijete u svojoj porodici. Završio je osnovnu školu Bilfen i srednju Italyan Lisesi. Kao student razmjene, Can je otišao i preselio se u SAD na neko vrijeme, ali se potom vratio u rodnu Tursku i krenuo na Univerzitet Yeditepe na Pravnom fakultetu, a diplomirao je 2012. godine.

Iza ramena jednog vrlo mladog i karizmatičnog glumca nalaze se tri djela u turskoj TV seriji. Naravno, ove emisije nemaju “najviši rejting”, ali svaki glumac započinje svoj rad s malim, ali prilično sigurnim pobjedama.

Godine 2014. učestvovao je u snimanju svoje prve serije “Poslovi srca” u ulozi Bedira. Također je morao izgubiti 6 kilograma kako bi uklonio svoja preširoka i mišićava ramena. Dok je njegov sljedeći projekat bio serija “Ljubav iz inata”, gdje je uspješno odigrao glavnog junaka – biznismena Yalina Arasa. Ova serija je osvojila srca publike. Dok je 2016. godine, Can počeo snimati u novoj seriji “Koji od nas nije volio?” zajedno sa glumicom Selen Soyder. Nakon završetka serije “Pun mjesec”, u kojoj se trenutno uključuje, Can Yaman je već pronašao novi projekat u kojem će glumiti, “Između dvije vatre”/”Ptica ranoranilica”.

2020. godine snimio je seriju “Gospodin pogrešni”.

Filmografija
Gönül İşleri2014
İnadına Aşk2015-2016
Hangimiz Sevmedik?2016
Dolunay2017
Erkenci Kuş2018-2019
Bay Yanlış2020

Ostavite komentar