Home / Biografije / Kadir Doğulu – Biografija

Kadir Doğulu – Biografija

Turski je glumac, rođen 19. aprila 1982. godine u Mersinu. Kadir Dogulu je takođe radio i u srednjim školama kao kuhar i operater. Upoznao je Hande Yenera preko svog brata Kemala Doğulua , a njegov brat je inače stilist ove turske pjevačice Hande Yener.

Kadir Doğulu je radio sa Hande Yener neko vrijeme, a također snimao je muzičku video pjesmu pod imenom Romeo. Nakon toga počinje da dobija ponude da glumi u serijama i filmovima. Glavnu ulogu dobio je u Küçüku Sırlaru , turskom remakeu Gossip Girl.

Privatni život
U braku je sa glumicom Neslihan Atagül ( Doğulu ), a upoznao je na setu Fatih Harbiye 2013. godine.

Filmografija
2017. Babamin Günahlari
2016. Bana Sevmeyi Anlat
2015. Sevdam Alabora
2013. Fatih Harbiye
2013. Bir Hikayem Var
2011. Pis Yedili
2010. Küçük Sirlar
2010. Cakil Taslari
2015. – 2016. Muhtesem Yüzyil: Kösem