Home / Vijesti / Charlie Sheen priznao da je HIV pozitivan

Charlie Sheen priznao da je HIV pozitivan

charlie-sheenSlavni američki glumac Charlie Sheen priznao je danas da je zaražen HIV virusom koji uzrokuje smrtonosnu bolest AIDS, javlja CNN.

Charlie Sheen je u današnjem dugoočekivanom intervjuu s Mattom Lauerom za Today priznao kako je HIV pozitivan, otkrivši kako je bio žrtva raznih ucjena, te je potrošio milione dolara kako bi pojedine ljude natjerao na to da tu tajnu drže za sebe.

Jedna od njih je bila i jedna prostitutka koja je fotografisala njegove antiviralne lijekove, prijetišvi mu kako će ih prodati tabloidima ukoliko joj ne da novac.

Sheen (50) je čitavu proteklu godinu proveo daleko od medija i nije se pojavljivao na TV ekranima otkako se prestala emitovati njegova serija “Anger Management”.

Sheen je znao za svoj HIV status posljednje četiri godine, te je priznao kako je u tom periodu imao seksualne kontakte sa brojnim osobama.

“Počelo je kao serija glavobolja i migrena, te noćnog znojenja… Mislio sam da imam tumor na mozgu. Nakon silnih testova, ljekari su ušli u moju sobu i rekli – evo šta se zapravo dešava. Ta tri slova (HIV) su vrlo teška za prihvatiti. To je prekretnica u životu čovjeka”, kazao je Sheen i dodao kako se sad osjeća kao da je pušten iz zatvore.

“Sad imam odgovornost da budem bolji čovjek i pomognem i drugim ljudima”, kazao je glumac.