mixZanimljivosti

Vjeruje se da su puni para, međutim iza njih su samo slavni dani

Johnny Depp

John je živio s “džeparcem” od 2 miliona dolara mjesečno, ali našao se u problemima kada je shvatio da mu ponestaje sve više novca. Tužio je menadžere, tvrdeći da mu nisu prijavljivali porez na vrijeme i da su mu loše vodili finansije, zbog čega je sada dužan 40 miliona dolara. Nakon pto se rastavio s glumicom Amber Heard, Depp je izgubio još pet miliona. Menadžeri na sudu tvrde da Depp nema novac jer je trošio goleme količine na vino i luksuzna putovanja.

Nicolas Cage

Glumac Nicolas Cage je neko ko neprestano radi posljednjih trideset godina između 1996. i 2011. gdje je zaradio 150 miliona dolara. Njegov životni stil je ipak bio neizdrživ čak i za toliki novac. Cage je skoro sve potrošio na vile, jahte i auta, ali i neobične stvari. Kupio je dvije otrovne albino kobre koje je ilegalno posjedovati u Kaliforniji. Dao je milion i po dolara za prvo izdanje stripa “Superman”. Kupio je i rijetku, ukradenu lubanju dinosaura koju je na kraju odlučio vratiti. Ima privatni otok i posjeduje “ukletu kuću” serijske ubice Madame LaLaurie koju je kupio za 4 miliona dolara. Glumac je dužan milione dolara poreza.

Lindsay Lohan

Slavni dani ove glumice i pjevačice već su odavno gotovi. Nakon strmovitog pada i bombastičnih skandala, Lindsay se pokušala vratiti u svijet glume predstavom u Londonu. No recenzije su bile očajne, a kolege su se žalile da ne dolazi na vrijeme i jedva zna svoj dijalog. Lohan je u posljednjih 15 godina četiri puta proglasila bankrot. Bivši dečko, nasilni milijarder, optužio ju je da mu je ukrala stvar u vrijednosti od 50.000 dolara.

Charlie Sheen

Glumac je zahvaljujući humorističnoj seriji “Dva i po muškarca” bio najplaćeniji glumac na TV-u. Za jednu epizodu dobijao je 1,8 miliona dolara, odnosno tri puta više od svog kolege Jona Cryera koji mu je glumio brata. Ali, sve je krenulo nizbrdo zbog neslaganja s produkcijom i autorima serije koji više nisu mogli tolerisati njegovo ponašanje na setu. Iako je uspio pronaćo uloge i nakon toga, nikada nije bio tako plaćen. Sheen je trošio milione na zabave s djevojkama, drogu i provode, ali, kasnije se saznalo, da je i HIV pozitivan. Kada mu je postalo finansijski neizdrživo, Sheen je otišao u emisiju uživo i sam priznao da boluje od virusa.