mix

Ove slavne ličnosti niko ne podnosi zbog bahatosti i bezobrazluka

Kolege i saradnici uopšte ne vole da rade zajedno sa njima, a razlog su brojne neugodnosti koje su sada isplivale uzrokovane njihovim ponašanjem.

Charlie Sheen je u svojoj karijeri čak uspio da dobije otkaz na seriji Dva i po muškarca, a nakon toga probleme je počeo stvarati i na setu serije Anger Management. Zbog njega je iz projekta ispala glumica Selma Blair. Dotična je, navodno, nadređenima ispričala sve njegove mane i gafove od kašnjenja na snimanja do bahatog ponašanja prema kamermanima i kolegama.

Julia Roberts za sebe je sama priznala da je na početku svoje karijere bila izuzetno teška, umišljena i bahata. Svejedno se probila u Hollywoodu, postala jedna od najtraženijih i naplaćenijih glumačkih imena. U njenoj historiji snimanja filmova poznat je ostao skandal s kolegom Nickom Noltijem. Dvoje glumaca toliko se nisu mogli podnijeti da su neke od scena za film Volim nevolje snimili odvojeno.

Na glasu kao izuzetno teška za saradnju je i Shannen Doherty, a takvu je reputaciju stekla za vrijeme snimanja kultne serije Beverly Hills. Njen kolega u svojim memoarima nju opisuje kao razmaženu glumicu s nevjerovatnim zahtjevima. Shannen je, navodno, insistirala da je limuzina dočekuje svaki dan ispred njenog doma i odveze do seta, a kada je dobila na raspolaganje vozača s običnim gradskim automobilom, počele su komplikacije i pritužbe.

Gledaocima vrlo drag Russell Crowe nije među omiljenim glumcima Hollywooda producentima. Iako u mnogim ulogama vrlo značajan i fantastičan, Crowe zna biti izuzetno težak prilikom snimanja projekata. Poznat je po tučama koje su uzrokovane opijanjem, vrijeđanju i prijetnjama producentima, te vrlo otvorenim i nepristojnim komentarima na društvenim mrežama.

Zgodnu Megan Fox slava je toliko ponijela da se na setu svojih angažmana ponašala poput prave dive. Tokom snimanja filma Transformersi u kojem je igrala jednu od vodećih uloga, Fox je otpuštena jer je producenta nazvala Hitlerom.

Mogima omiljeni glumac Bruce Willis na snimanjima zna biti vrlo svojeglav te ne popušta čak ni producentima koji su mu nadređeni. Nakon snimanja Cop Out, režiser Kevin Smith je izjavio kako je raditi s Willisom bilo nešto poput drobljenja duše.

Epitet dive Jennifer Lopez nije dobila u najboljem kontekstu, u smislu saradnje. Ova glumica i pjevačica izuzetno je teška koleginica, tvrde oni koji su imali prilike raditi s njom. Sve gleda s visine, voli da se ponaša kao da su joj svi podanici, a ako nešto nije po njenom – odustaje od projekta. Takođe, u javnost su iscurile informacije da vrlo često zahtijeva da druge ženske glumice koje će raditi s njom budu manje seksi i ljepše od nje.

Glumac i režiser Mel Gibson zbog alkohola je uništio reputaciju dobrog saradnika, te se danas nalazi na listi izuzetno teških karaktera ljudi u Hollywoodu. Osim što je bio optužen za porodično nasilje, Gibson je probleme nizao i na setu zbog rasističkih ispada – na meti su mu bili svi: od homoseksualaca do raznih etničkih i verskih manjina.