Vijesti

Deset slavnih osoba koje su doživjele nervni slom

Kanye West

U novembru 2016. godine policija je reagirala nakon što je doktor Kanye West-a pozvao 911 i rekao da se reper ponaša neracionalno. Prema izvještaju doktor je rekao 911 da mu je potrebna pomoć za ‘Muškarca sa mentalnim problemom.’ Reper je proveo devet dana na psihijatriji, a dugo se špekulisalo šta je moglo da izazove njegovo stanje, al’ na kraju se došlo do zaključka da je iscrpljenost najvjerovatniji uzrok.

Mel Gibson

Ovaj dobitnik Oscara, glumac i režiser, cijeli život se bori sa alkoholom. U intervjuu 2002. godine otkrio je da pati od manične depresije. Njegovi problemi su kulnimirali 2006. godine kada je glumac snimljen sa antisemitskim prijetnjama, što je jako brzo uništilo njegovu reputaciju u Hollywoodu, nakon čega se godinama oporavljao. Njegova kerijera se oporavila tek 2016. godine i to zahvaljujući filmu ‘Hacksaw Ridge

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe nekoliko puta je primljena u bolnice zbog psihičkih problema. 1960. godine tokom snimanja filma ‘The Misfits’, njenog posljednjeg filma, Monroe je primljena u bolnicu Westside u Los Angelesu zbog nervnog sloma. Glumica se žalila da čuje glasove zbog čega su joj propisani lijekovi. 1961. godine, nakon što se Monroe razvela od Arthur Miller-a, primljena je na psihijatrijsku kliniku Payne Whitney u Njujorku zbog prijetnji samoubistvom. 5. avgusta 1962. godine Monroe je pronađena mrtva u njenoj kući u Brentwood-u, u Kaliforniji.

Mariah Carey

Za ovu pjevačiću pritisak je bio prevelik 2001. godine tokom promoviranja njenog filma ‘Glitter’. Mariah je skinula svoju košulju tokom prijenosa uživo i dijelila publici sladolede. Samo nekoliko dana nakon ovog događaja koji se desio krajem jula, pjevačica je dva puta bila u psihijatrijskim ustanovama i ostala je u njima do augusta iste godine. Pjevačica i glumica je kasnije izjavila da je uzrok njenog nervnog sloma bila iscrpljenost zbog toga što je radila više od 21 sat dnevno.

Sinéad O’Connor

Ova irska pjevačica poznata je po svom čudnom i provokativnom ponašanju. Tokom jednog prijenosa uživo procijepala je Papinu sliku i nazvala ga pravim neprijateljem.
Ipak, bila je poprilično otvorena sa medijima po pitanju svoje borbe sa mentalnim problemima i pomislima na samoubistvo. Njeno ponašanje i problemi nekoliko puta su je odveli u razne bolnice.

Demi Lovato

Tokom turneje sa Jonas Brothers 2010. godine, Demi Lovato zatražila je pomoć te ostala u bolnici dva mjeseca. Pjevačici je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, bulimija, problemi sa alkoholom i drogama, kao i nasilničko ponašanje i samopovrijeđivanje.

Charlie Sheen

Ovoj poznatoj filmskoj zvijezdni nisu strani nervni slomovi i hospitalizacije. Charlie Sheen dugo je bio poznat javnosti i zbog njegovih problema sa drogom. Postoji mnogo čudnih intervjua koje je dao za medije, a o kojima nije samo pričao svijet već su ga i koštali u njegovoj karijeri. Tokom jednog intervjuua nazvao je sebe Warlock-om (čovjek koji prakticira zlu magiju).

Mischa Barton

2009. godine, tada 23-godišnja Mischa, primljena je u bolnicu zbog suicidnih misli, gdje je provela dvije sedmice na liječenju. Početkom 2017. godine komšije su je snimile kako visi iznad ograde, priča i galami. Između ostalog govorila je kako je njena majka vještica. Zbog toga je ponovo završila u bolnici, a ovaj put se dobrovoljno javila.

Amanda Bynes

Amanda Bynes ima poveliku listu čudnog ponašanja prije nego je smještena u psihijatriju. 2012. godine glumica se odvezla sa autom dok joj je policajac pisao kaznu. Iste godine uhvaćena je kako podmeće požar ispred komšijine kuće. Zbog ovog je završila na psihijatriji u kojoj je provela više od mjesec dana.

Britney Spears

Tokom razvoda sa Kevin Federline-om 2006. godine, Britney je doživjela nervni slom. Pjevačica je radila mnoge čudne stvari; obrijala je glavu, pokušala da napadne paparace sa kišobranom i zaključala sebe u podrumu u svojoj kući. Spears je dva puta završila na psihijatriji, izgubila je starateljstvo nad njena dva sina i završila je pod nadzorom njenog oca.