Filmske vijestiVijesti

Od najplaćenijeg glumca, do beskućnika

Slavne osobe savršen su primjer kako svaka osoba ima moć da promijeni život na bolje ili gore u zavisnosti od situacije i karaktera osobe. Međuti, većina njih brine o svom zdravlju i trudi se da čuva svoje bogatstvo, ali nekima od njih to ipak ne polazi za rukom.

Među njima ističe se glumac Charlie Sheen, koji je javno priznao kako je potrošio bogatstvo u iznosu od 150 miliona dolara i skoro završio na ulici kao beskućnik.

Naime, njegova najzapaženija uloga je u seriji “Dva i po muškarca” Charli Harper, u kojoj je zarađivao 1,8 miliona dolara po epizodi, a uz to je dodatno zarađivao snimajući reklame, filmove itd.

Ipak pad karijere je počeo nedoličnim ponašanjem u javnosti, što se nije svidelo njegovim šefovima te su bili prisiljeni da ga izbace iz serije, a to je bio tek početak Charlijevog puta prema dnu.

Također uz njegovo se ime od onda povezuju brojne kontroverze, nasilno ponašanje, alkoholizam i veze s prostitutkama, što je pokvarilo njegovu reputaciju u filmskoj industriji, a na sve je dodatno uticalo priznanje da boluje od HIV-a!

Njegov televizijski studio u obrazloženju za javnost naveo je kako su morali da ga otpuste jer nije bio u stanju da radi svoj posao zbog prekomjernog uticaja droga koje je koristio, te zbog ružnih komentara o seriji i glumcima s kojima je glumio.

To su ubrzo potvrdili njegovi bizarni i šokantni komentari na društvenim mrežama i u intervjuima koje je davao, pa su se njegovi obožavatelji ozbiljno zabrinuli. Nakon što je izbačen iz serije, mjesečno je zarađivao “tek” 167 hiljada dolara, što nije bilo dovoljno da pokrije troškove luksuznog života na koji je navikao.

Danas ima problema s pronalaskom novog posla jer ga zapravo niko ne želi zaposliti, prije samo nekoliko godina bio je jedan od najplaćenijih glumaca na svijetu.

Ipak, nakon svih problema koje je sam stvorio, Charli je odlučio da počne da živi novim načinom života.

To je sve moralo da se završi. Sada se dobro osjećam. Donio sam odluke prije nove godine, ali moram još poraditi na prestanku pušenja cigareta, to nije dobro”, priznao je Charli za medije.

Radio sam to da ugušim tjeskobu s kojom sam se nosio i strahom u šta će mi se život pretvoriti. To je bio jedini način tada na koji sam se s time mogao nositi. Jako sam se bojao i to je sve dodatno pogoršalo”, izjavio je u jednoj televizijskoj emisiji.