Will Smith otvoreno govorio o težini roditeljstva i o tome kako pokušava biti bolji otac

Holivudski glumac Will Smith otvoreno je govorio o težini roditeljstva i svim borbama s kojima se susreo kao otac troje djece.

Zvijezda filma “Bad Boys” s Jadom Pinkett Smith ima 21-godišnjeg sina Jadena i 19-godišnju kćerku Willow, te 27-godišnjeg Treya iz prvog braka s Sheree Fletcher.

Will je otkrio kako mu je sa samo šest godina proradio očinski instinkt.

“Još od svoje šeste godine htio sam biti otac. Želio sam biti bolji otac nego što je to bio moj”, rekao je 51-godišnji glumac.

Govorio je i o svojoj kćeri Willow koja je sa samo devet godina imala veliki hit “Whip My Hair”. Nakon što su uslijedile naporne truneje ona je pitala oca da prekine turneju koja je trebala trajati 30 dana.

Budući da joj je rekao da mora završiti ono što je započela Willow je iz protesta obrijala glavu. Budući da je do tada imao vojni režim, kazao je da je taj njen čin bio prekretnica i katalizator promjene roditeljskog stila. To mu je pomoglo da bude osjećajniji.

Will Smith prisjetio se i momenta kada je u 24.godini prvi put je postao otac.

“Kada sam ga doveo kući shvatio sam da sam ja taj koji se mora brinuti o njemu. Ja sam bio potpuno odgovoran za njegov život. Počeo sam plakati. I sada se mogu rasplakati kada se sjetim tog momenta”, rekao je emotivni Will Smith.