Novi nastavaka filma “Maleficent” zakazan za oktobar ove godine

I prije nego li se to očekivalo vraća se Angelina Jolie sa filmom Maleficient, za koji je danas objavljen poster, dok je datum premijere pomaknut čak za osam mjeseci.

Naime, film je trebao biti premijerno prikazan u maju 2020. godine, no ipak će svoju premijeru doživjeti 18. oktobra 2019. godine.

Disney je podijelio promotivni plakat i novi datum putem Twittera.

U novom nastavku glumit ćelle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple i Lesley Manville sa sovjim starim ulogama, a pojavit će se i neki novi glumci poput Michelle Pfeiffer, Ed Skrein, Harris Dickinson i Chiwetel Ejiofor.

U prvom nastavku prikazana je neispričana priča o glavnoj negativki disneyevog crtića Trnoružica iz 1959. godine. Lijepa i dobra mlada žena živi idiličnim životom u šumskom kraljevstvu sve dok jednog dana ne bude izvršen vojni napad koji prijeti skladu u zemlji. Maleficent se diže kako bi zaštitila zemlju, ali u konačnici pati od nemilosrdne izdaje koja ju učini zlom i željnom osvete. Zbog toga otpočinje epsku bitku protiv nasljednika kralja osvajačkog kraljevstva te baca kletvu na njegovo novorođenče Auroru. Kako dijete raste, ona shvata kako Aurora drži ključ mira u kraljevstvu.

Iako filmski kritičari nisi bili blagonakloni prema ovom filmu, ipak je dobro prošao pa je zaradio čak 758,5 miliona dolara. Dok je novi nastavak filma snimljen u augustu 2018. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *