mix

Borba Angeline Jolie i Brada Pitta oko vinarije još traje

Nekada su bili par koji se međusobno podržavao, a sada njihove svađe ne prestaju, a stigli su i do zvaničnih institucija.

Jedna od svađa je i u vezi sa francuskom vinarijom. Kompanija koju je osnovala Jolie podnijela je tužbu protiv njenog bivšeg muža tvrdeći da je pokrenuo “podlu kampanju” kako bi preuzeo kontrolu nad francuskom vinarijom koju su kupili još kada su bili par.

Strani mediji navode da su kupili zemlju na jugu Francuske 2008. godine, a zajednički uložili novac kako bi pokrenuli posao.

U tužbi se kaže da su Jolie i Pitt posjedovali po 50% kompanije a i da je veliki dio Angelininog ličnog bogatstva bio vezan u vinariji. Iako je vinarija osvajala nagrade i postala izuzetno vrijedna, ipak nije sve bilo dobro jer je Brad imao problema sa alkoholom.

– Iako Jolie nije bila u obavezi da proda svoj udio Pittu, ona je ipak to ponudila i pregovarala je sa njim mjesecima. Približavala se dogovoru, ali Pittova oholost ga je nadvladala. Tražio je teške i irelevantne uslove, uključujući odredbu osmišljenu da zabrani Joolie da javno govori o događajima koji su doveli do sloma njihovog braka – navodi se u tužbi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)