Vijesti

Neki od najbolji filmova Brada Pitta devedesetih

Mada cijela karijera Brada Pitta obiluje vrhunskim filmskim ostvarenjima od samih početaka do danas, a svoj glumački kvalitet potvrđuje iz godine u godinu, čemu svjedoče osvojeni Zlatni globus, nominacija za nagradu Oscar te mnoga druga priznanja.

Ipak smo odlučili izdvojiti najbolje filmove u kojima je glumio devedesetih godina.

Legenda o jeseni (1994)

U središtu radnje ovog filma nalaze se otac i njegova tri sina. Najstariji sin Alfred (Aidan Quinn) je odgovoran i miran, najmlađi Samuel (Henry Thomas) je mladić pun idealizma, dok je srednji sin (kojeg tumači Brad Pitt) negdje u sredini. Cijela priča se počne zahuktavati kad se sva trojica braće zaljube u istu djevojku, i to zaručnicu najmlađeg brata, Samuela. Ovaj film predstavlja kompleksna unutarnja previranja likova koji žive u turbulentnom razdoblju svjetske historije.

Intervju s vampirom (1994)

Jedna od uloga koja je planetarno proslavila Brad Pitta, ali i Tom Cruisea. Tom Cruise tumači lik Lestata, autentičnog vampira koji nema milosti ni prema kome i živi od uništavanja i sijanja straha. Besmrtan je i ne zna koliko je star. U nekom trenutku njegovog života pojavljuje se lik Luis, kojeg tumači Brad Pitt. Iako i sam postaje vampirom, zadržava donekle humane osobine poput savjesti i empatije.

Sedam (1995)

Seven je, prema mišljenju mnogih, jedan od najboljih trilera svih vremena. U tom su filmu jednu od svojih najboljih uloga ostvarila brojna poznata glumačka imena poput Morgana Freemana, Kevina Spaceya i Brad Pitta. Radnja se vrti oko dva detektiva, iskusnog Somerseta (M. Freeman) i mladog Millsa (B. Pitt). Kroz film pokušavaju uhvatiti okrutnog serijskog ubojicu koji za motive svojih ubojstva uzima sedam smrtnih grijeha. Film je od početka do kraja napet i gleda se u jednom dahu, a poznat je i po legendarnom završetku. Ako volite trilere, ovo je film koji ne smijete zaobići. Film je bio nominiran za nagradu Oscar, kao i za nagradu Britanske filmske akademije.

Upoznajte Joe Blacka (1998)

Iako se ovaj film uglavnom ne nalazi na listama najboljih filmova, ima brojne poklonike i svojevremeno je bio vrlo uspješan. Radnja je poprilično neobična, a Brad Pitt tumači uloge Smrti koja preuzima ljudski oblik. Jedan od glavnih likova je i bogataš William Perish (Anthony Hopkins) čije se zdravlje počne sve više urušavati, a kao nagovještaj kraja mu stiže i Joe Black, smrt utjelovljena u nedavno poginulom mladiću. Joe Black, odnosno Smrt, trebao je odraditi privođenje još jedne u nizu duša kojima je došao kraj, no situacija se kreće komplicirati. Naime, Joe i Susan, kćer Williama Perisha, razviju romantične osjećaje jedan za drugoga. Ovo je odličan film za opuštanje preko vikenda jer uz jedan laganiji ton progovara o velikim životnim pitanjima poput ljubavi, smrti i spremnosti na kompromise.

Klub boraca (1999)

Za ovaj film možemo slobodno reći da spada u sam vrh svjetske kinematografije. Uspio je u onome što su mnogi filmovi prije i poslije njega pokušali, no rijetkima bi to zaista i pošlo za rukom. To se prvenstveno odnosi na svevremensku tematiku i debate koje su uslijedile nakon filma, a traju i do danas. Radnja prati neimenovanog zaposlenika automobilske kompanije (Edward Norton) kojeg muči nesanica zbog koje posjećuje razne terapijske grupe. Na jednom putovanju upoznaje Tylera Durdena (B. Pitt) s kojim će početi sve češće provoditi vrijeme, ali i ulaziti u planirane fizičke sukobe koji će kasnije rezultirati otvaranjem borilačkog kluba. Ovaj film predstavlja kritiku konzumerističkog društva i otuđenosti pojedinca izgubljenog u takvom svijetu.

Ostavite komentar