mix

Scarlett Johansson htjela napustiti glumu

Slavna glumica Scarlett Johansson nedavno je otkrila da je preispitivala svoju glumačku karijeru u Hollywoodu nakon što je izgubila dvije glavne uloge.

Naime, ova 38-godišnja glumica u intervju za medij Variety izjavila je da je bila obeshrabrena nakon što je odbijena za ulogu u Marvelovom filmu “Iron Man 2” iz 2010. godine, a kasnije i u naučno-fantastičnom filmu “Gravity” iz 2013. godine.

Glavnu ulogu u filmu “Iron Man 2” tada je dobila glumica Emily Blunt, ali je ubrzo odustala zbog sukoba u rasporedu pa je drugi izbor bila Scarlett Johansson. Glavnu ulogu u filmu “Gravity” ostvarila je Sandra Bullock.

“Toliko sam želila tu ulogu. To je bila kap koja je prelila čašu. Bila sam razočarana i isfrustrirana. Mislila sam da ne radim dobro svoj posao”, govorila je Johansson o filmu “Gravity”.

Pored toga, bila je obeshrabrena ulogama koje su joj nudili u tom razdoblju. Iako je ranije imala nominaciju za Zlatni globus za najbolju glumicu u filmu “Lost in Translation” te brojna druga priznanja, tvrdi da je mnogi reditelji nisu smatrali ozbiljnom glumicom već samo seks simbolom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)