Nekad je vadila krompir i zarađivala dolar na dan

irina-shaykIrina Shayk rođena je 6. januara 1986. godine u Jermanzelnisku. U siromašnoj porodici u kojoj je otac Valeri bio rudar, a majka Olga učiteljica. Kada je napunila 14 godina, otac umire od upale pluća, pa ostaju ona, majka i sestra Tatjana da se same brinu o sebi. Mlada Irina se tada nije libila raznih poslova kako bi mogla da preživi.

“Bavila sam se sezonskim poslovima. Jedan od njih je bio i kopanje krompira. Plaćano je jedan dolar na dan i nama je to bilo dovoljno da imamo za hranu. Živjela sam u katastrofalnim uslovima”, izjavila je Irina.

Jednog dana, sreća joj se nasmiješila. U njihov grad došla je modna agencija koja je tražila nova lica. Njena sestra Tatjana je riješila da se prijavi, a pri prijavljivanju, agent je zapravo primjetio Irinu.

“Nagovorio me je da se prijavim. Bila sam nesigurna zbog svoje težine. Imala sam samo 54 kilograma, a visoka sam 178 centimatara. Nisam imala samopouzdanja, jer sam u školi stalno trpjela uvrede na račun tamnog tena i nogu za koje su mi govorili da su kao čačkalice. Prijavila sam se tada na lokalni izbor za Mis, ali nisam ništa očekivala”, kaže ova ljepotica.

Irina je pobijedila na tom izboru i tada su joj se otvorila vrata ka svjetskom uspjehu i slavi.
Kada je napunila 19 godina Irina se preselila u Pariz i počela je da se bavi modom. Ubrzo je dobila najbolje modne kampanje. Od tada ona je bila na svakoj listi najljepših žena na svijetu, a i ljubavni život je zauzeo mjesto u samom vrhu slavnih muškaraca.

Prvi momak sa kojim je viđena je bio Ronaldinho. Potom se zabavljala sa članom grupe “Linkin park”, a navodno je bila i u vezi sa Seppom Blatterom. Potom je započela vezu sa najplaćenijim fudbalerom na svijetu Ronaldom, a sada je sa Bradleyem Cooperom.

source.ba