Meryl Streep progovorila o fizičkom nasilju koje je doživila

Tokom svog govora o nasilju s kojim se suočavaju žene, Meryl Streep je na dodjeli nagrada International Press Freedom u New Yorku progovorila o tome kako je jednom pretučena. Zvijezda filma “The Devil Wear’s Prada” je kazala da se tom prilikom pretvarala da je mrtva i čekala da udarci prestanu.

“Znam nešto o stvarnom teroru. Prijećeno mi je i bila sam žrtva stvarnog fizičkog nasilja. Tada sam naučila nešto o životu što inače ne bih i imala sam sreće jer su me instinkti dobro poslužili. U jednom trenutku sam se pretvarala da sam mrtva i čekala sam da udarci prestanu. Drugi put sam svjedočila zlostavljanju, totalno sam poludjela i krenula za zlostavljačem. Pitajte Cher, bila je tamo”, kazala je glumica.

Dodala je da su je ti događaji promijenili te da žene zbog svoje ranjivosti mogu predvidjeti opasnost. “Kažu da imamo bolji sluh, bolji osjećaj mirisa, primjećujemo detalje. To je vrlo korisno u istraživačkom novinarstvu i glumi”, rekla je Streep. Istakla je da nikad nije bilo uzbudljivije i opasnije vrijeme za istraživačko novinarstvo.

Streep je ranije govorila i o optužbama za seksualno zlostavljanje s kojima se suočava producent Harvey Weinstein, poručivši da su žene koje su progovorile o tome junakinje.