Meryl Streep : “Nejednakost u odboru je doprinijela holivudskom seks skandalu”

Merly Streep je izjavila da seksualno uznemiravanje nebi bilo tolerisano u holivudu da se više žena nalazi na glavnim pozicijama u “zabavnim kompanijama”.

Zvijezda se udružila sa ostalim dobro poznatim glumcima kako bi zahtijevali ravnopravnost u odborima.Izjavila je kako ravnopravni odbori nebi odobrili isplate kao one date onima koji su optužili Harvey Weinstein-a.

“Da su odbori kompanija bili pola žena,nikada nikome nebi bilo plačeno” rekla je Streep.Ona je takođe rekla da je holivudska štampa “često bila štit za moćne” ali,da su ti isti moćnici pokušali da spriječe novinare da pišu negativne vijesti. “Moćnici pokušavaju da potisnu istinu”,rekla je.”To je ono što se dešava u Holivudu,Wall Streetu i u medijima.Tako da svi moraju da ostanu budni i da se bore protiv njih”

Prošle sedmice je predstavila plan za ravnopravno zastupanje u odborima,u govoru na Masačusetovoj konferenciji za žene.
“Upravo sada udružujem se sa mnogo glumaca koje dobro poznajete,mi ćemo svi napraviti skup pregovaračkih zahtjeva.I nadam se da če nakon toga do 2020-e godine omjer žena i muškaraca u odboru biti 50/50”.Rekla je na konferenciji da se nada kako se svijet mijenja,ali je još uvijek teško ženama da dođu do vrha.
Streep je radila sa Weingsteinom na filmovima kao što su The Iron Lady i August:Osage Country i šaljivo ga je nazvala “Bogom” na govoru 2012-e godine.Ali nakon što su se pojavile optužbe protiv njega,rekla je da je bila “uznemirena” ” sramotnim” vijestima.

Promovisala je svoj novi film “The Post” u kojem igra bivšeg izdavača Washinton Posta (Katharine Graham) koja govori o tome kako su novine pomogle u otkrivanju tajnih vladinih dokumenata vezanih za rat u Vijetnamu.