Vijesti

Slavni koji su dobili koronu do sada

Kao što je već poznato da je cijeli svijet pao pod nevidljivim neprijateljem koji se zove COVID-19 i da se zbog velikog broja oboljelih otkazuju brojna dešavanja u svijetu, a među njima su i neke svijetski poznate ličnosti.

John Prine

John Prine, legenda američke muzike i jedan od najpoznatijih i najuticajnijih tekstopisaca, umro je od posljedica virusa korona. Imao je 73 godine. U bolnicu je primljen 26. marta sa simptomima COVID-19, a umro je nekoliko dana kasnije.

Hilary Heath

Hilary Heath je bila filmska i pozorišna glumica koja se proslavila u filmu Orkanski visovi, a umrla je u 74. godini od zaraze koronavirusom u Velikoj Britaniji. Još uvijek nije poznato je li glumica imala nekih ozbiljnijih bolesti.

Jay Benedict

Američki glumac Jay Benedict koji će ostati zapmćen po ulogama u brojnim filmovima i TV emisijama od “Aliensa” do “Emmerdalea” umro je u 68. godini usljed komplikacija izazvanih koronavirusom.

Andrew Jack

Glumac Andrew Jack, najpoznatiji po ulozi Caluana Ematta u filmu “Ratovi zvijezda” umro je u 76. godini od posljedica koronavirusa. Jack je umro od posljedica komplikacija bolesti Covid-19, a njegova supruga nije mogla biti uz njega u trenutku smrti jer se nalazi u karanteni u Australiji.

Harvey Weinstein

Jedna od najvećih Hollywoodskih lica proteklih godina bio je na meti šokantnih optužbi više desetina žena, koje su podjelile svoje potresne ispovijesti o seksualnom zlostavljanju koje su od njega doživljavale. Ipak, kada je trebalo da počne služenje njegove kazne, Weinstein je na ulazu u zatvor rekao da osjeća sve simptome oboljenja Covid-19, koje izaziva virus korona. On je, umesto u zatvor, odveden na testiranje, a rezultati su pokazali da je producent pozitivan.

Olga Kirilenko

Ukrajinska glumica i manekenka, jedna od “Bondovih djevojaka” Olga Kirilenko objavila je da se uspješno izliječila od virusa korona. Kirilenkova, koja živi u Londonu, objavila je na Instagramu da se s virusom borila dvije nedjelje i to vrijeme provela u kućnoj izolaciji.

Indira Varma

Popularna glumica Indira Varma, koju znamo po ulozi Ellaria Sand u hit seriji Igra prijestolja, potvrdila je da se testirala na COVID-19 i da su rezultati pozitivni. Naime, 46-godišnja britanska glumica fanovima je u srijedu objavila da je u krevetu zbog virusa korona, te da su probe za predstavu The Seagull, gdje glumi sa Emilijom Clark, otkazane.

Kristofer Hivju

Norvežanin Kristofer Hivju, kojeg smo obožavali kao Tormund Giantsbane, saopštio je da je i on trenutno u izolaciji zbog nimalo prijatne dijagnoze. Riđokosi glumac koji je sve oduševio ulogom “divljanina” Tormunda objavio je na društvenoj mreži Instagram da se testirao i da mu je potvrđen virus korona.

Tom Hanks i Rita Wilson

Američki glumac i oskarovac Tom Hanks i njegova supruga, glumica Rita Wilson, pozitivni su na koronavirus, objavio je Hanks u srijedu na društvenim mrežama. Hanks je na Twitteru napisao da su se on i supruga na koronavirus testirali u Australiji gdje radi na filmu nakon što su osjetili umor i bol s blagom vrućicom.