Jim Carrey zapostavio glumu i počeo se baviti slikanjem

Posljednjih nekoliko godina Jim Carrey drži se dalje od ekrana. Prošle su četiri godine od posljednjih Carreyevih vodećih uloga, u filmovima “The Incredible Burt Wonderstone”, “Kick-Ass 2” i “Dumb and Dumber To”, koji su redom padali na blagajnama i razočarali kritičare.

Mada se glumac pojavio u u sporednoj ulozi u filmu “The Bad Batch”, ali potpuno maskiran i neprepoznatljiv. Uz to je odbio svaku promociju istog filma i zaobišao sva pojavljivanja u javnosti.

Mnogi su se pitali, ako već ne glumi čime se Jim Carrey bavi posljednjih par godina? Tako da je on dao odgovor na to pitanje, kratkim dokumentarcem naslovljenim “Trebala mi je boja” (“I Needed Color”).

Šestominutni video je postavljen na Vimeo prije dvije sedmice, a skoro je postao viralan, sa više od dva miliona pregleda.

Dokumentarac nam govori jednu ključnu stvar: posljednih par godina, Jim Carrey je više slikar nego glumac. Iako od djetinjstva crta, slikanjem se počeo baviti prije šest godina, jer mu je bilo, kako kaže, lijek za slomljeno srce. Od tada je postao opsjednut i ne može da stane sa bojom i platnom.

Imajte na umu da će vas dobar dio ovih djela oduvati, jer tu zaista ima neobičnih slika. Samo pogledajte Carreyev video.

https://www.youtube.com/watch?v=upg2XiZ8Dmc