Vijesti

Advokat Brucea Willisa otkrio je razlog zašto je glumac radio i nakon dijagnoze afazije

Martin Singer, advokat Brucea Willisa otkrio je razloge zašto je glumac nastavio da radi nakon dijagnoze afazije.

Kao odgovor na optužbe da su tjerali glumca da radi uprkos njegovim zdravstvenim problemima, advokat je kazao da je Willisovo tadašnje stanje to i dopuštalo.

“Moj klijent je nastavio raditi nakon svoje medicinske dijagnoze jer je želio da radi i bio je u stanju da to radi, baš kao i mnogi drugi sa dijagnozom afazije koji su sposobni da nastave raditi”, dodao je.

Willis je nakon saznanja svoje dijagnoze glumio u filmu “Midnight in the Switchgrass” zajedno s Megan Fox. On je utjelovio agenta FBI-a koji se utrkuje da spasi svog partnera od serijskog ubice, čiji putevi se ukrste dok istražuju lanac trgovine ljudima na Floridi.

Willis je završio još pet filmova s rediteljem Randall ​​Emmettom prije nego što je ove godine najavio povlačenje iz glume. Reditelj i glumac prethodno su zajedno radili na više od 25 naslova.

Podsjećamo, početkom aprila nakon špekulacija da se glumac zbog bolesti povlači iz glume, informaciju je potvrdila njegova kćerka Rumer Willis. Ona je navela da njen otac Bruce Willis boluje od afazije zbog koje više neće moći glumiti.

Glumac se već dvije godine bori protiv bolesti, a posljednje filmove snimio je uz pomoć dvojnika. Afazija (poremećaj govora) u potpunosti može oduzeti sposobnost komunikacije, ali još uvijek nije poznato je li njegovo zdravstveno stanje u ovako teškom stadiju.

Ostavite komentar