Jacksonov tjelohranitelj zbog detalja koje je otkrio baca sumnju na dokumentarac

Jacksonov tjelohranitelj otkrio intimne detalje koji bacaju sumnju na cijeli dokumentarac, rekavši da su tokom dugih vožnji njih dvojica razgovarala o ženama.

Film “Leaving Neverland” stotine je hiljada ljudi natjerao na razmišljanje o tome je li pokojni kralj popa zaista bio pedofil ili nije. Sve je više poznatih i nepoznatih osoba koje brane pjevača i ne žele čuti za to da je bio pedofil koji je godinama zlostavljao dječake na svom imanju Neverland.

U obranu Michaela Jacksona stao je i njegov nekadašnji tjelohranitelj Bill Whitfield, koji ga je čuvao dvije godine. Tvrdi da nikada nije primijetio ništa čudno u ponašanju kralja popa te da je ovaj zasigurno bio heteroseksualac budući da su njih dvojica često razgovarala o ženama.

TMZ piše da tjelohranitelj tvrdi da su tokom dugih vožnji njih dvojica razgovarala o ženama te da je Michael govorio o tome kakve mu se žene najviše sviđaju. Navodno je Džekson jednom flertovao s djevojkom koju je sreo na ulici te od nje tražio broj telefona. Poznato mu je da se Džekson s curom vidio nekoliko puta. Novinari se pitaju je li to bio samo flert ili se dogodilo nešto više.

Neću otkrivati detalje njegovog seksualnog života. Reći ću vam da se Jackson osamljivao sa ženama i to je dovoljno – kazao je bivši tjelohranitelj.

Pjevač je o ženama govorio i u intervjuu Martinu Bashir iz 2003. godine, koji mu je nepopravljivo uništio reputaciju. Tokom dokumentarca voditelj i Jackson išli su u šoping u Las Vegas, a Jackson mu je ispričao da voli poklanjati nakit svojoj prijateljici Elizabeth Taylor i curama koje mu se sviđaju.