Vijesti

Oskarovac Sean Penn u ratnoj Ukrajini

Glumac Sean Penn stigao je u Kijev, gdje planira da snima film o ruskoj invaziji na Ukrajinu, što su potvrdili iz kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Glumac se prvo pojavio na konferenciji za novinare u Kijevu, gde su vladini zvaničnici govorili o detaljima krize koja je danas eskalirala.

Kako javljaju mediji, režiser je u Kijev došao da snimi sve što se trenutno dešava u Ukrajini i da svijetu saopšti istinu o invaziji Rusije na tu zemlju.

“Sean Penn pokazuje hrabrost koja je nedostajala mnogim drugima, posebno nekim zapadnim političarima. Što više takvih ljudi, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, brže ćemo zaustaviti ovu gnusnu invaziju Rusije.

Penn je tokom godina bio u centru mnogih antiratnih i humanitarnih operacija. Dokumentarni film iz 2020. godine ‘Građanin Penn’ opisuje glumčeve napore u uspostavljanju neprofitne organizacije Communiti Organized Relief Effort, takođe poznate kao CORE, kao odgovor na zemljotrese na Haitiju 2010. CORE je takođe rasporedio timove da pomognu u borbi protiv kovida 19, testiranje i vakcine širom zemlje,” prenosi Variety.

Kako su potvrdili iz produkcijske kuće “Vice Studios” oscarovac Sean Penn planira da snimi dokumentarac o dešavanjima u Ukrajini, pa je odmah i otišao na teren.

Pen je poslednji put posetio Ukrajinu u novembru 2021. i počeo pripreme za ovaj projekat, kada je bio u posjeti vojsci, što pokazuju fotografije koje je u to vrijeme objavila press služba ukrajinske Operacije združenih snaga.

“Penn je posetio kancelariju predsednika i razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Irinom Vereščuk, kao i lokalnim novinarima i pripadnicima ukrajinske vojske”, pišu mediji.

Kancelarija predsednika izdala je tada saopštenje preko ukrajinske ambasade u kojem hvali oscarovca i filmskog režisera.

Ostavite komentar