Vijesti

Tina Turner u dokumentarcu otkrila dosta detalja o svom burnom životu

Sve što ste htjeli saznati, a nikada se niste usudili pitati, o životu legendarnde glazbenice Tine Turner može se vidjeti u dokumentarnom filmu ‘Tina‘, koji se prikazuje u internetskoj videoteci HBO Max.

Postoji igrani film, postoji knjiga, postoji čak i mjuzikl. Koji vrag je potreban još i dokumentarac – zapitala je legendarna glazbenica Tina Turner filmaše Dana Lindsaya i T. J. Martina kad su joj predložili da sjedne pred njihovu kameru i ispriča im sve o svojem burnom životu i plodnoj karijeri.

Srećom, autori su uspjeli uvjeriti “kraljicu rock’n’rolla” da film neće biti samo o glazbi i svjetskoj slavi, već ponajprije o njezinoj snazi kojom je nadvladala brojne nedaće u životu. Tako je nastala “Tina”, jedan od najboljih recentnih glazbenih dokumentaraca, koji se premijerno može gledati u internetskoj videoteci HBO Max.

U središtu filma je iscrpan razgovor vođen s 82-godišnjom Tinom Turner u njenom domu u Zürichu, gdje već godinama živi nakon što se povukla u muzičku penziju. Iako obožavatelji i dalje žele čuti “Proud Mary”, “What’s Love Got To Do With It”, “Private Dancer” i druge hitove, muzičarka je posljednji koncert održala 2009. u Sheffieldu, iznimno se rijetko pojavljuje u medijima, pa bi ovo mogao biti i zadnji intervju.

A u njemu otvoreno govori o usponima, ali i bolnim padovima, a sve je začinjeno nizom do sada nikad viđenih snimaka i ličnih fotografija.

– Film smo završili tokom pandemije. Inače bismo doletjeli u Zürich i osobno joj ga pokazali, ali ovaj put je to bilo nemoguće pa ga je odgledala u kinu koje smo u Zürichu zakupili za nju. Nakon što je pogledala film, nazvao nas je producent i samo rekao da je iz kina izašla sa smiješkom na licu – rekao je režiser Dan Lindsay.

Napišite komentar