Cansu Dere – Biografija

Turska je glumica, bivša manekenka i Miss ljepote rođena 14. oktobra.1980. godine u Ankari. Školovala se u Izmiru, a završila je i Sveučilište za arheologiju u Istanbulu.

Bila je Miss Turske 2000., no turska vlada joj je zabranila odlazak na finalni izbor, jer se održavao na Cipru u grčkom dijelu Nikozije.

Kao model, nosila je revije najpoznatijih turskih modnih dizajnera kao što su Hakan Yildirim, Cengiz Abazoglu, Umit Unal, Arzu Kaprol i Ozlem Suer, a nastupila je i na nekoliko modnih revija u Parizu 2002. i 2003. godine.

U glumačkoj karijeri ostvarila je nekoliko protagonističkih uloga u serijama Sila, Palače i Ezel.

Filmografija

2002. Muhteris Ruhlar

2003. Alacakaranlık

2004. Avrupa Yakası

2004. Palače

2005. Jesenska vatra

2006. Praćenje

2006. Kabuslar Evi:Takip

2006. – 2008. Sila

2007. Beyaz show

2007. Son Osmanlı Yandım Ali

2009. Gorka ljubav

2009. – 2011. Ezel

2009. Altın Kızlar

2010. Yahşi Batı

2012. Sulejman Veličanstveni

Ostavite komentar