SerijeTurske serije

Amanet – turska serija

Večinom serije počinju srećom i ljubavlju, ali ova serija je sušta suprotnost tome. Veoma dirljiva priča o Seher i Jamanu počinje velikom tragedijom za oboje. Naime Seherina sestra i Jamanov brat su tragično izgubili živote, a iza njih je ostao maleni Jusuf.

PRIJE POČETKA POČETAK

Djevojka Kevser koja je odrasla u skromnoj i siromašnoj četvrti, se udala u bogatu porodicu Kirimli, a njen otac prekida sve veze s njom jer ne odobrava brak. Tragedija počinje kada Kevser iznenada izgubi muža i ostane sama sa svojim sinom Yusufom., a ubrzo i sama strada. Nakon smrti roditelja petogodišnji Yusuf ostaje sam u velikoj kući koja je puna opasnih ljudi, a njemu očajnički nedostaje naklonost i ljubav koju pronalazi u amiđi Yamanu i tetki Seher.

POČETAK KRAJA

Njegov amiđa Yaman moćan je poslovni čovjek koji je davno zatvorio srce za sve osjećaje, zbog traumatičnog djetinjstva, a njegovo srce poznaje samo mržnju i nepovjerenje prema svima. Jedina osoba prema kojoj pokazuje osjećaje i nježnost je njegov bratić Yusuf.

Seher je lijepa hrabra djevojka koju će sestra na samrti moliti da ostane uz Yusufa. Nakon sestrine smrti dolazi u vilu i uzima dječaka sa sobom, kojeg vidi prvi put, a dječak je odmah zavoli i kreće sa njom njenoj kući.

Kada je dovela Yusufa kući on tu upoznaje i svog dedu (oca po majci), koji se razniježi kad prvi put vidi unuka i žali za svim godinama koje je propustio, a ubrzo i umire od tuge za kćerkom (Yusufovom majkom).

Kada se Yaman vratio kući i nakon saznanja da je Seher dolazila i da je Yusufa povela sa sobom, mnogo se naljuti na porodici i poslugu zašto su to dopustili i odlazi njenoj kući po dječaka, a pri tom joj prijeti životom u koliko mu se opet približi.

Nakon očeve smrti Seher ostaje sama i odluči se po svaku cijenu boriti za sestrića. Sve je izdržala, i na kraju se izborila da je Yaman ostavi u kući da pazi na Yusufa, ali tek kada je uvidio koliko malom dječaku znači tetka, i da se bez nje ne može oporavi od majčine smrti.

Odnos Seher i Yamana konstantno je na ivici svađe i prebacivanja, ali ubrzo će se sve promijeniti. Yaman počinje na neki način da se divi Seherinom odnosu sa Yusufom i njenoj hrabrosti. Sve to ga tjera da preispita svoje stavove prema svima i svemu, a posebno prema ženama. Njena osobenost budi u njemu znatiželju i privlači ga iako on to sebi ne želi priznati.

Dok se dvije obitelji i dalje se suočavaju s raznim sukobima, sa druge strane između Seher i Jamana se rađa velika ljubav koje su na neki način svjesni ali ne žele priznati.

TOK RADNJE

U nastavku serije mnogo toga izlazi na vidjelo a i mnoge će tajne iz prošlosti isplivati koje će biti veliki kamen spoticanja da svoju ljubav priznaju jedno drugom, a i prvenstveno da priznaju sebi zbog svojih karakter, osobnosti, ponosa i prkosa kojeg nose u sebi.

I ako su jedno drugom tiha patnja i sve osjećaje čuvaju u sebi, ipak su uvijek tu jedno za drugo kada je potrebno, a posebno kada su potrebni malenom Yusufu kojeg stavljaju ispred svih i ispred svega.

Kada su u jednom trenutku počeli da otkrivaju osjećaje, Seher gubi pamćenje i njihova ljubav je opet na kušnji.

Iako se radanja serije uglavnom vrti oko ovog trojca i sve je direktno ili indirektno povezano sa njima tu ima još mnogo aktera koji žive svoje živote u ovoj seriji.

LJUBAV NA POLICIJSKI NAČIN

Ali i Duygu su kolege policajci, a njihov odnos je krajnje komplikovan i pun napetosti jer i oni puni ponosa skrivaju ljubav jedno prema drugom. Kada dođe trenutak i pomislimo da će konačno biti zajedno, sve se vrati na početak.

Bze obzira na sve ipak su tu kada su potrebni jedno drugom. Tako da joj Ali pomaže kako bi otkrila ubicu svoje sestre Jasemin, ali joj pomaže i oko bolesne majke i zbog sve toga provode jako puno vremena zajedno.

PRIZNAVANJE OSJEĆAJA

Nakon što su Seher i Yaman riješili sve spone između sebe, sve probleme i riješili sve neprijatelje…, konačno su priznali osjećaje i počeli uživati u svojoj ljubavi zajedno sa Yusufom. Svadbeno veselje je spremno i došao je veliki dan za njih dvoje. Međutim sudbina je za njih pripremila nešto drugo.

Također, Ali i Duygu su konačno priznali osjećaje jedno drugo i sve se polahko posložilo…, a pripreme i za njihovo svadbeno veselje je uveliko gotovo i veliki dan je konačno došao. Na đalost sudbina je i za njih pripremila još iskušenja.

SVADBENO VESELJE

Za mnoge je ovo najsretniji dan u životu pun pozitivnih emocija, sreće, nade, veliki korak naprjed ka budućnosti i početak života za parove, ali na žalost ne i za ova dva para.

SEHER I YAMAN

Svadbeno veslje je počelo, sreća se osjeti u zraku. Yaman i Seher proživljavaju najljepše trenutke jedno sa drugim ne sluteći šta će se desiti. Također Yaman čini sve kako bi Seher vidio sretnu. Ali ono što niko nije očekivao je da će se dan vjenčanja pretvoriti u najveću moru za mnoge, a posebno Yamana i Yusufa. Naime Seher je upucana na najsretniji dan i na žalost izgubila bitku za život. Tada Yaman odluči naći odgovorne za njeno ubistvo.

ALI I DUYGU

Duygu saznaje da ne može postati majka i na dan vjenčanja ostavlja Alija sa pismom u kojem nije navela razlog svog odlaska. Nakon nekoliko godina se vraća i shvati da ga ipak voli i da ne može bez njega. Međutim Ali je u vezi sa drugom djevojkom koja se trudi na sve načine da se oni pomire. Tada Duygu odlučuje reči Aliju razlog svog odlaska. Nakon toga oni se mire i vjenčaju i odlaze u inostranstvo jer je ona saznala da ipak može ostati trudna, ali se mora liječiti u inostranstvu.

NASTAVAK SERIJE BEZ SEHER I YAMANOV ŽIVOT

Serija bez Seher ostavlja veliku prazninu i više ništa neće biti isto. Sudbina se poigrala sa Yamanom i vratila ga na neki način na početak. U njegov život uvela druge osobe. Šta će se dešavati ostaje da vidimo…

Pogledajte trailer:

ULOGE:

Sıla Türkoğlu u ulozi Seher

Sıla Türkoğlu je rođena 18.4.1999. godine u Izmiru. Završila je Anadolsku gimnaziju, nakon koje je uzela privatne časove glume. Svoje prvo glumačko iskustvo je imala u seriji Ağlama Anne (2018). Velike simpatije je ostvarila igrajući Sunu u seriji Yemin (Zakletva). Nakon toga je dobila glavnu žensku ulogu u novoj seriji Emanet.


Halil İbrahim Ceyhan u ulozi Yamana

Rođen je 1.1.1986. godine u Istanbulu. Pored toga što je glumac, on je još i tekstopisac, pjevač, kompozitor i model. U septembru 2019. godine je objavio singl pod nazivom Kendini Bana Bırak, koji ima preko milion pregleda na YouTube-u. Svoju prvu ulogu je odigrao u filmu Hemen Döneriz iz 2019. godine. Uloga Yamana u seriji Emanet (2020.-) mu je donijela veliku popularnost i prepoznatljivost.


Berat Ruzgar Ozkan u ulozi Yusufa

Rođen je 16. septembra 2014. godine. Prije nego što su režiseri i producenti otkrili njegov dar za glumu, Yusuf iz serije “Fatalna ljubav” bavio se modelingom. Od pete godine pojavljuje se u reklamama za velike brendove, u čemu mu je pomogla nevjerovatna dečja simpatičnost i slatkoća. Prvo je reklamirao pelene, a zatim i bijelu tehniku.


Melih Özkaya u ulozi Alija

Melih Özkaya je učestvovao u Survivoru 2018. godine. Rođen je 1988. godine. Uzimao je privatne časove glume 2011. godine. Prvo glumačko iskustvo je imao u seriji Yer Gök Aşk (2012). Nakon toga je dugi niz godina profesionalno igrao odbojku. U seriji Emanet ga možete gledati u jednoj od glavnih muških uloga.


Ipek Arkan u ulozi Duygu

Rođena je 19. Februara 1997 godine u Istanbulu. Glumica je bez iskustva na TV ekranima. O njoj čak i nema mnogo podataka. Međutim, sada je dobila priliku da se pokaže na velikoj sceni

Ostavite komentar