Angelina Jolie još jednom u ulozi zle kraljice

Disneyjev film ‘Maleficent 2’ napokon je krenuo  s razvojem. Jedna od najbitnijih stvari vezanih za film je i povratak Angeline Jolie u glavnu ulogu.

Režiser je već započeo s predprodukcijom, dok je snimanje zakazano za period od aprila pa do kraja augusta. Ali, o datumu dolaska filma u kina još uvijek nema riječi.

Angelina Jolie je navodno odlučivala između ovog filma i filma studija Universal, ‘Bride of Frankenstein’. Međutim, vidjevši koliko loše je prošla ‘Mumija’ u kinima, sasvim je jasno bilo zašto je Jolie odustala od snimanja nastavka tog filma te se priklonila Disneyjevom filmu.

Pričalo se o nekoliko režisera, među ostalim i o scenaristi filma “Jezu Butterworthu”, na kraju je ipak izabran Joachim Ronning (režiser filma ‘Pirati s Kariba: Salazarova osveta’). Režiser je već započeo s predprodukcijom, dok je snimanje zakazano za period od aprila pa do kraja augusta.

Datum dolaska novog djela u kina još uvijek nije objavljen ali, i to će biti razriješeno ove godine. Već su ranije najavili ‘The Nutcracker and the Four Realms’ (vjerojatno dolazi krajem novembra) te ‘Mary Poppins Returns’ (za Božić ove godine), tako da je jasno kako film nećemo vidjeti ove godine.

O njegovom uspjehu može se samo nagađati. Iako Disneyjevi filmovi već poslovično imaju odličan uspjeh u kinima, ovaj put gledat ćemo nastavak filma koji nije trebao nastavak. Uz to, film bi mogao poprilično puno koštati, tako da je moguće da i neće toliko dobro zaraditi. Ali, o svemu tome pisat ćemo više kada nove informacije postanu dostupne.

Pogledajte trailer prvog dijela: