Angelina Jolie navodno tuži FBI zbog incidenta između Brada Pitta i njihovog sina

Agoniji između bivših supružnika Angeline Jolie i Brada Pitta čini se nema kraja. Holivudska glumica sada, navodno, tuži FBI kako bi otkrila zašto su odbili reagovati nakon incidenta između Pitta i njihovog sina Maddoxa čiji je odnos od tada u potpunosti narušen.

Nakon drame između Madoxxa i Pitta koja se desila 2016. godine u privatnom avionu, odnosi između oca i sina su se zamrzli, a upravo to je navodno bila kap koja je prelila čašu i natjerala Angelinu da traži razvod i skrbništvo nad njihovom djecom.

Prema najnovijim navodima stranih medija, slavna glumica krijući se iza anonimne “Jane Doe” sada tuži FBI jer su njegovi agenti oslobodili Pitta optužbi za zlostavljanje nakon onog što se tada desilo.

U tužbi koja se pojavila navodi se kako je istražiteljstvo uskratilo tužiteljici pristup evidenciji koja se odnosi na istragu tadašnjeg incidenta, a prilikom kojeg je Pitt “verbalno napao nju i njihovu djecu”, što je mnoge natjeralo da pomisle kako je Jolie upravo nova “Jane Doe”.

Također, spominje se kako su njena djeca onda doživjela trajnu traumu, kako psihičku tako i fizičku, a Jane Doe navela je kako želi bolje shvatiti istragu FBI-ja te dobiti potrebne informacije kako bi njena djeca dobila potrebnu medicinsku skrb.

Advokatica tužiteljice Amanda Kramer, istakla je kako je tužba pokrenuta anonimno kako bi se sačuvala privatnost obitelji.

“Žrtve trebaju imati pristup evidenciji o zločinima koje su doživjele ili prijavile, što je uobičajeno kako bi mogle dobiti pomoć i zaštitu za sebe i svoju djecu. Naša klijentica godinama traži evidencije u čemu su je spriječavali te je morala ići ovom metodom”, izjavila je Amanda za strane medije.

Inače, izvor blizak Angelini već je tokom bitke za razvod otkrivao kako je glumica i ranije iznosila optužbe sličnih osnova, no koje nisu bile potkrijepljene. Upravo zbog toga misle i kako se iza ove tužbe krije upravo ona.

Nakon drame sa ocem, tada 19-godišnji Maddox htio je legalno ukloniti prezime Pitt, a također je na sudu svjedočio protiv svoga oca kada je pred svima o njemu podijelio ne tako lijepo mišljenje.

Bivši bračni par zajedno imaju još petero djece, Shiloh, Paxa, Zaharu, Knox i Vivienne, koji su već poznati javnosti.

Ostavite komentar