Will Smith govori o njegovim ulogama policajca i zašto je “Bright” drugačiji

Will Smith je puno puta bio u ulozi policajca na ekranima, da bi vjerovatno mogao legalno nekoga i uhapsiti.

“Osječam kao da mogu” rekao je Smith za Yahoo Entertainment u Los Angelesu na press konferenciji za “Bright”. Netflixov novi sci-fi triler koji se odvija u alternativnom svijetu gdje se LAPD bavi ne samo ljudskim prekiršiteljima, nego i orc, vilenjacima, i problematičnim vilama. “Definitivno bih mogao nekoga uvjeriti, da izgleda kao da znam šta radim “.

Prije Brighta, u kojem je Smith partner sa prvim orc-om policajcem (Joel Edgerton), Smith je nosio značku u dva filma Bad Boys-a, “Robot” i u trilogiji “Men in Black”. Ali “Bright”, koji je nominovan za oskara, glumac opisuje ka hibrid filmova “Trainig Day” i “Lord of Rings”, bilježi se takođe da Smith prvi put radi sa pravim oficirima. I to mu je dalo novo priznanje za sprovođenje zakona.

“Rad policije je veoma težak, mučan posao” rekao je glumac. “To je jedna od najvećih karijera bez pobjede. U najboljim danima, idete na poziv za pozivom najgorih trenutaka svima u životu. Ako moraš da ideš, to znači da je to najgori trenutak u nečijem životu”.

“Bilo je interesantno vidjeti to iz te perspektive”.

“Bright” će se prikazivati u odabranim kinima, i dostupan je u petak na Netflix-u.