Willu Smithu zabranjen pristup ceremoniji dodjele Oskara narednih 10 godina

Gotovo dvije sedmice nakon što se desio još uvijek aktuelni incident, Akademija filmske umjetnosti i nauke odlučila je da donese odluku u skladu sa svojim kodeksom ponašanja.

Na današnjem sastanku Upravni odbor Akademije razgovarao je o nastaloj situaciji, odlučivši da glumcu u periodu od sljedećih 10 neće biti dozvoljeno da prisustvuje bilo kojim događajima ili programima Akademije.

“Odbor je odlučio da narednih 10 godina, počevši od 8. aprila 2022. godine Willu Smithu neće biti dozvoljeno prisustvovati bilo kakvim događajima ili programima Akademije, lično ili virtuelno, uključujući, ali ne ograničavajući se na dodjelu Oscara”, rekli su predsjednik Akademije David Rubin i izvršna direktorica Dawn Hudson u svom saopštenju.

Iz Akademije istakli su kako tokom televizijskog prijenosa nisu adekvatno zabavili situacijom, zbog čega im je žao.

“Ovo je bila prilika za nas da budemo primjer našim gostima, gledaocima i našoj akademskoj porodici širom svijeta, ali nismo uspjeli”, stoji u saopćenju.

Također, uputili su i nekoliko riječi svima koji su te noći prisustvovali incidentu.

“Želimo izraziti našu duboku zahvalnost gospodinu Chrisu Rocku jer je zadržao prisebnost u izvanrednim okolnostima. Također, želimo da se zahvalimo našim domaćinima, nominiranima, voditeljima i pobjednicima za njihovo razumijevanje i gracioznost tokom našeg televizijskog programa”, saopćili su.

Odluka je donesena danas tokom sastanka koji je održan u Los Angelesu, a iako je on prvobitno zakazan za 18. april, isti je ubrzan nakon što je Smith prošle sedmice najavio ostavku na Akademiji.

“Moj postupak na 94. dodjeli nagrade je bio šokantan, bolan i neoprostiv. Mnogo je onih koje sam povrijedio, a među kojima su Chris, njegova porodica, mnogi dragi prijatelji i one koje volim, oni koji su bili u publici, kao i publika širom svijeta”, poručio je Smith i dodao kako je iznevjerio povjerenje Akademije.

Ostavite komentar