Vijesti

U prevare na američkim fakultetima upetljana glumica Felicity Huffman

U Los Angelesu više poznatih osoba uhapšeno je nakon što je na vidjelo izašlo niz prevara na američkim fakultetima, a u svemu tome je učestvovala i glumica Felicity Huffman. Fakulteti upetljani u šemu prevare su Yale, Georgetown, Stanford i Univerzitet Južne Kalifornije.

Prema navođenjima stranih medija, Huffman je platila 15 hiljada dolara koje je “upakovala” kao humanitarnu donaciju kako bi njena kćerka mogla proći prijemni ispit na željenom fakultetu.

U dokumentima se navodi kako se osoba koja je primila novac za ovu svrhu srela Huffman i njenog muža Williama Macyja u njihovom domu u Los Angelesu te im je objasnio da on kontroliše centar za kontrolu testova te da bi mogao platiti nekome da tajno ispravi pogrešne odgovore njihove kćerke. Par je pristao i platio traženu cijenu za ovu uslugu, prenosi The Guardian.

“Ne tražim vam da negirate ili priznate ono za što vas se tereti da ste uradili, ali razumijete li šta vlada misli da ste uradili?”, pitao je sudac Felicity Huffman, na šta je ona odgovorila “Da”.

Glumica je viđena prije suđenja te se na fotografijama može primijetiti njen umor i velika količina stresa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)