Depp objavio kako “kreće naprijed”, Heard odgovorila da zbog njega prava žena nazaduju

Johnny Depp je objavio videoporuku upućenu obožavateljima u kojoj se obavezuje da će “krenuti naprijed” nakon što je dobio tužbu za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard. Njen predstavnik odmah je odgovorio poručivši da zbog njega prava žena nazaduju.

Nekoliko dana prošlo je otkako je porota uglavnom stala na Deppovu stranu na suđenju protiv Amber Heard, a glumac se pridružio TikToku kako bi zahvalio svojim “lojalnim” fanovima.

Njegova prva objava na ovoj društvenoj mreži bila je montaža njegove nedavne muzičke turneje s Jeffom Beckom, s opisom: “Za sve moje najdragocjenije, odane i nepokolebljive pristalice. Bili smo svuda zajedno, sve smo vidjeli zajedno. Zajedno smo išli istim putem. Zajedno smo uradili pravu stvar, sve zato što vam je stalo.”

“A sada ćemo svi zajedno krenuti naprijed”, nastavio je, “Vi ste, kao i uvijek, moji poslodavci i još jednom nemam drugog načina da vam se zahvalim, osim samo da vam kažem hvala. Dakle, hvala vam. Moja ljubav i poštovanje, JD.”

Depp je do sada stekao 5 miliona pratilaca na TikToku.

Glasnogovornik Amber Heard, odgovorio je na Deppovu poruku u izjavi, rekavši: “Dok Johnny Depp govori da ‘ide naprijed’, ženska prava se pomjeraju unazad. Poruka presude žrtvama nasilja u porodici je ‘trebate se plašiti da ustanete i progovorite’.”

Heard, koja planira uložiti žalbu na presudu, u izjavi nakon presude je poručila: “Razočaranje koje osjećam danas je neopisivo. Srce mi je slomljeno što brdo dokaza još uvijek nije bilo dovoljno da se suprotstavi nesrazmjernoj moći i utjecaju mog bivšeg muža.”

“Još više sam razočarana time šta ova presuda znači za druge žene. To je nazadovanje. Ovo nas vraća u vrijeme kada bi žena koja je progovorila mogla biti javno osramoćena i ponižena. To nazaduje ideju da se nasilje nad ženama treba shvatiti ozbiljno”, zaključila je.

Ostavite komentar