mix

Snoop Dogg i Kelly Clarkson će biti domaćini američke verzije Eurosonga

Snoop Dogg i Kelly Clarkson će biti domaćini predstojeće NBC-jeve muzičke takmičarske serije American Song Contest, objavila je mreža u nedjelju.

Zasnovan na evropskom takmičenju koje godišnje prati 200 miliona gledalaca – serijal će premijerno biti prikazan 21. marta i trajat će osam sedmica.

“Čast mi je što ću biti domaćin ‘American Song Contesta’ zajedno sa svojom mlađom sestrom Kelly Clarkson, zvanom Miss Teksasa”, rekao je Snoop Dogg u izjavi.

Clarkson je dodala: “Bila sam obožavateljica, volim koncept Eurosonga i oduševljena sam što ću muzički fenomen donijeti u Ameriku. Tako sam uzbuđena što ću raditi sa Snoopom i jedva čekam da vidim svaku državu i teritoriju koju predstavljaju umjetnici dok pjevaju svoje pjesme.”

U produkciji Propagatea, emisija će uključivati muzičke nastupe uživo solo izvođača, dueta ili bendova koji će se takmičiti iz svake američke države i teritorije kako bi osvojili glasove za najbolju pjesmu.
Snoop Dogg je ranije bio mentor na NBC-jevom muzičkom showu “The Voice” u 20. sezoni. Clarkson, koja trenutno snima treću sezonu svog talk showa “The Kelly Clarkson Show” pojavila se na istom takmičenju u 20. sezoni.

Napišite komentar