Vijesti

Keanu Reeves nakon dvije decenije uzeo gitaru u ruke

Zovu se ‘Dogstar‘, osnovani su 90-ih, a na muzičkom festivalu BottleRock, u Napa Valleyju, prvi put sviraju zajedno poslije duge pauze od dva desetljeća. Hollywood

Najveći holliwoodski dobrica i jedan od najzgodnijih frajera na velikom platnu, Keanu Reeves, opet se pridružio svom starom grunge rock bendu “Dogstar”, osnovanom prije 32 godine. Nakon proba održanih u tajnosti, glumac ovog vikenda nastupa sa sastavom na muzičkom festivalu BottleRock, u Napa Valleyju. Svira bas gitaru, pjeva njegov stari frend, kompozitor i muzičar Bret Domrose koji je i glavni gitarist, dok je na bubnjevima Robert Mailhouse. Prije nego što su se razišli 2002., grupa je snimila dva studijska albuma, a sada rade na materijalu za treći album. Nekoliko novih pjesama odsvirat će na festivalu na kojem će od od 26. do 28. svibnja među ostalima nastupiti Duran Duran, Lizzo i Paris Jackson, kćerke kralja popa, Michaela Jacksona.

Poznato je kako je Keanu Reeves vrstan basist i voli svirati, stoga se početkom 90-ih pridružio bendu s kojim je dijelio glazbeni interes prema grungeu. Razišli su se uglavnom zbog njegovih obaveza na filmu, ali i zbog činjenice da i Bret Domrose te Robert Mailhouse imaju stalne poslove. Njima je muzika također hobi. Pa ipak, sada su uspjeli uskladiti rasporede s holivudskim glumcem, pripremiti i uvježbati novi materijal, a kako se čini, planiraju više nastupa.

“Jedva čekamo podijeliti našu novu muziku sa svima. To je najzadovoljnija i najznačajnija serija pjesama koje smo ikada napravili. Hvala još jednom što ste bili tako strpljivi s nama. Doista imamo najbolje, najvjernije obožavatelje”, zaključuju “Dogstarsi” u objavi na Instagramu, a objavili su i fotografiju iz starih dana.

U planove će morati uključiti otprije dogovorene obaveze svog basiste, piše Daily Mail. Osim promovisanja novog projekta “Outcome” sa Jonahom Hillom koji je i režiser filma, zvijezdu franšize “John Wick” očekuje snimanje velikog, autorskog projekta Aziza Ansarija koji je napisao scenarij te će režirati i glumiti u komediji “Good Fortune” sa Sethom Rogenom, dok će važnu ulogu imati i Keanu Reeves. On će sada morati vješto balansirati između dvije uloge koje podjednako voli, radilo se o filmu ili muzici.

Ostavite komentar