Priprema se remake serije “Princ iz Bel Aira”

Vijest da je projekt remakea “Princa iz Bel Aira” u toku obradovala je mnoge ljubitelje ove kultne serije, ali i popularnog glumca Willa Smitha, koji je jedan od izvršnih producenata.

O novoj seriji “The Fresh Prince of Bel-Air” vode se pregovori s brojnim streaming servisima, među kojima su HBO Max i Netflix, a Smith bi navodno trebao biti jedan od izvršnih producenata, pišu mediji.

U originalnom sitcomu, koji se prikazivao od 1990. do 1996. godine, zabrinuta zbog sinove nespremnosti da život shvati ozbiljno, tinejdžera Willa majka šalje tetki Vivian i njenoj porodici u kalifornijski Bel Air, da bi se tamo uozbiljio i naučio odgovornosti.

No, već na prvoj zajedničkoj večeri, kojoj prisustvuju pripadnici visokog društva, vidljivo je da životni nazori Willa i porodice Banks nisu ujednačeni.

U šest sezona i 148 epizoda uz Smitha su glumački ansambl činili sjajni komičari, zbog čega je serija postala vrlo uspješna.

Prema pisanju Fox Newsa, radnja nove verzije bit će smještena u današnje vrijeme, epizode će trajati po sat, a žanr neće biti komedija, nego drama.

Da je riječ o drami, može se primijetiti iz četverominutnog videozapisa s YouTubea, koji je prošle godine objavio reditelj Morgan Cooper.