Vijesti

Poznat novi domaćin Oscara

Američki komičar i voditelj Jimmy Kimmel ponovo će bit domaćin prestižne dodjele filmskih nagrada Oscar, koja će ovog puta biti održana u martu.

“Oduvijek sam sanjao da postanem domaćin dodjele Oscara točno četiri puta”, prokomentarisao je vijest u svom stilu voditelj showa „Jimmy Kimmel Live!,”. Aludirajući da je time postao član ekskluzivnog kluba domaćina Oscara, kojima je ta čast ukazana četiri i više puta.

Rekord drži legendarni glumac i komičar Bob Hope jer je dodjelu zlatnih kipića vodio 19 puta. Slijedi glumac i komičar Billy Crystal s devet vođenja Oscara, potom voditelj “The Tonight Showa” Johnny Carson koji je pet puta vodio svečanost, glumica Whoopi Goldberg i američka ikona, Jack Lemmon, s četiri voženja, a sada se dvojcu pridružio 56-godišnji Kimmel.

Jimmy će tako četvrti put stati na pozornicu najprestižnije dodjele nagrada koja će biti 10. marta 2024. u Los Angelesu. Komičar bi kao i dosad svojim specifičnim humorom trebao začiniti noć u kojoj će se vrednovati postignuća glumaca, režisera, scenarista i svih kreativaca u sedmoj umjetnosti u protekloj godini.

Jimmy je Oscare prvi put vodio 2017. godine. A mnogi su zapamtili po debaklu: filma „La La Land” pogrešno je proglašen dobitnikom u kategoriji najboljeg filma, umjesto stvarnog pobjednika, „Mjesečine”.

Vodio je dodjelu zlatnih kipića 2018. i 2023. godine: njegov vrckav stil komuniciranja očito se sviđa članovima Akademije jer su ga ponovno angažirali. Sa sobom će dovesti suprugu, Molly McNearney, ujedno izvršnu producenticu i koautoricu scenarija njegovog showa, prenosi Billboard.

“Oduševljeni smo što se Jimmy vraća kao domaćin i dovodi Molly kao izvršnu producenticu na dodjelu Oscara. Oboje dijele našu predanost i ljubav prema filmovima i našu želju da dodjela postane još više dinamična i zanimljivija gledateljima širom svijeta”, izjavili su predsjednica Akademije, Janet Yang, te izvršni direktor Akademije, Bill Kramer.

Svečanu dodjelu Oscara i ove godine emitirat će ABC, izvršni producenti bit će biti Raj Kapoor i Katy Mullan, a Kapoor će također okušati i kao suvoditelj emisije.

“Jimmy se pozicionirao kao jedan od najboljih voditelja dodjele Oscara svih vremena jer ima savršen spoj ljudskosti i humora. Molly je jedna od najboljih TV producentica uživo”, rekli su Kapoor i Mullan u zajedničkoj izjavi. Režore će, biti Hamish Hamilton. Treba dodati i to da je predstojeća dodjela zlatnih kipića prva koja uključuje nova pravila Akademije o primjeni novih standarda koji bi trebali potaknuti ravnopravnu zastupljenost svih autora u stvaranju filmova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)