mix

Pogoršalo se zdravstveno stanje Celine Dion

Slavna Celine Dion je prošle godine u decembru zbog bolesti bila prisiljena otkazati svoju svjetsku turneju. Njena sestra Claudette je rekala je da bi: “Moglo bi proći neko vrijeme prije nego što se Celine vrati na pozornicu, ali uprkos lošim prognozama, svjetska zvijezda pokušava raditi i sanja o povratku muzičkoj karijeri.”

Claudette je ranije otkrila da uprkos radu s vrhunskim istraživačima i ljekarima, Celine nije primijetila poboljšanje svog zdravstvenog stanja.

U oktobru ove godine Claudette je rekla da Celine još uvijek ne koristi pomagala za kretanje, a ubrzo nakog toga zvijezda je snimljena u porodičnom izlasku u Las Vegasu, gdje je gledala NFL utakmicu.

Njeno zdravstveno stanje, koje je progresivno i neizlječivo, uzrokuje da tijelo napada vlastite živčane stanice i ozbiljno utječe na pokretljivost.

Podsjećamo, Celine Dion ima progresivni neurološki poremećaj poznat kao sindrom ukočene osobe. Vrlo je rijedak, a uzrokuje ukočenost mišića u torzu, rukama i nogama. Najčešće dijagnosticira kod žena i to u dobi od 30 do 50 godina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)