Pakistanska zvijezda Iman Ali specijalna gošća ovogodišnjeg SFF-a

Iman-AliPakistanska filmska zvijezda Iman Ali, jedna od najpopularnijih glumica u ovoj državi, bit će specijalna gošća ovogodišnjeg Sarajevo film festivala, potvrdio je za Fenu ambasador BiH u ovoj državi Nedim Makarević.

– Cilj nije samo obogatiti SFF evo i prisustvom gospođice Ali, zvijezde Bollywood filma nego i konkretno animirati interes bolivudske industrije za snimanja u Bosni i Hercegovini – kazao je Makarević za Fenu.

Ambasador BiH u Pakistanu je podsjetio kako je u junu 2015. prva filmska delegacija iz Pakistana boravila u BiH, te je ova saradnja u jednu ruku nastavak istog projekta.

Makarević se zahvalio i ambasadoru BiH u Indiji Sabitu Subašiću, koji je dao inicijalnu ideju da se Iman Ali pozove na SFF ali i koji će dovesti ekskluzivne goste iz Indije.

U izjavi za Federalnu novinsku agenciju, Iman Ali je izjavila kako je oduvijek željela doći u BiH.

– Za BiH me vežu mnoga sjećanja iz teških dana devedesetih godina. Čula sam da ste se u nekoliko dana nakon rata uspjeli “dići na noge”. Gledala sam fotografije, sve predivno izgleda – rekla je Ali, dodavši kako su joj mnogi prijatelji pričali u BiH, te da željno ičšekuje da svojim očima sve vidi.

– Također, očekujem goste iz Bombaya na SFF-u. Također, očekujem da ćemo pobliže razmotriti saradnju u vezi mogućnosti snimanja naših filmova u BiH – rekla je zvijezda ovogodišnjeg SFF-a Iman Ali.

vijesti.ba