Vijesti

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala

Otvorene su online prijave za TV serije – dramske serije i komedije za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala.

Prijave su otvorene do 29. marta 2024. godine, a prijava je besplatna.

Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova*, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2023. do 30. aprila 2024. godine.

Ostvarenja za program TV serije Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent / vlasnik prava. Da bi serija mogla ući u izbor za nominacije, potrebno je prijaviti sve epizode u sezoni.

O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih i televizijskih profesionalaca iz regije.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju epizodnu ulogu – glumica, najbolju epizodnu ulogu – glumac, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije uspostavio je 2021. godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 30. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava 16. do 23. augusta.

Pravilnik i uslove za prijavu možete pronaći na web stranici Sarajevo Film Festivala: https://www.sff.ba/.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)