Okultni crtani filmovi

walt-disneyJedan od najpoznatijih primjera umetanja subliminarnih poruka u sadržaj definitivno su crtani filmovi. Hollywood je ‘preplavljen’ raznim skrivenim sadržajima, a Walt Disney i njegova korporacija pioniri takve prakse.

Braća Disney su tokom Drugog svjetskog rata učili posao u kontroverznom ‘Odboru za moral’ koji se pod kontrolom trustova mozgova društvenog inženjeringa bavio stvaranjem ratne subliminalne propagande. Poznavanje tradicije tajnih društava vidjelo se kada je uložio novac i ugled u nepoznati roman ‘Pinokio’, a ‘Petar Pan’, ‘Snjeguljica i sedam patuljaka’ i ‘Alisa u Zemlji čudesa’ dodatni su primjeri promovisanja okultne predaje.
mickey-mouse-club-aguilera-britney-justinSvjedoci nazivaju jezovitim ‘obred inicijacije’ prilikom ulaska u kontroverzni ‘Mickey Mouse Club’. Uniforme, simboli, pjesme, bizarni običaji i desetine ‘Mišketira’ među kojima su danas najpoznatiji Justin Timberlake, Britney Spears, Keri Russell, Christina Aguilera i Ryan Gosling primjer su sličnosti određenih grupa i praksom tajnih društava.

Ništa bolja priča nije ni s Muppetima i ‘Ulicom Sezam’. Kako su tvorci i potvrdili, tu se promoviše ‘ljubav prema toleranciji i kompromisu’. Iza svega se nalaze finansije Davida Rockefellera, a jedna od stalnih ‘slučajnosti’ u Disneyevom programu su famozni ‘Iluminati’.

Crtani hit ‘Spasitelji’ iz 1977. godine najpoznatiji je po kadru u kojem se prsata gospođica presvlači pred otvorenim prozorom. Ova ‘greška’ uočena je tek 1999. godine, a iz prodaje povučeno 3.4 miliona kopija videokaseta zbog ogromnog pritiska javnosti. Problem je bio kadar koji je iznosio samo 1/30 sekunde i bio neuočljiv svjesnoj percepciji. Produkcija je priznala sporne kadrove, ali ne i ko je ubacio kadar u video.
Istraga nikada nije pokrenuta.

Disney-7 Disney-1 Disney-2 Disney-3 Disney-4 Disney-5 Disney-6

https://www.youtube.com/watch?v=YzNXgk5eWGg