Vijesti

Premijera filma “Mulan” odložena za 21. august

Naime, “Mulan” je trebalo da počne da se prikazuje u kinima u martu, ali je premijera tada zbog virusa korona odložena za 24. juli, jer su kina širom svijeta bila zatvorena zbog pandemije.

“Iako je pandemija uticala na izmjenu naših planova i dalje ćemo biti fleksibilni u skladu s okolnostima. Novonastala situacija nije izmijenila naše uvjerenje da je riječ o moćnom filmu koji svijetu šalje univerzalnu poruku o nadi i upornosti”, naveli su kopredsjednici ovog studija Alan Horn i Alan Bergman.

“Mulan” je 200 miliona dolara vrijedan rimejk “Disneyjevog” animiranog klasika u kojem se u glavnoj ulozi pojavljuje Jifeji Liju.

Iako neki od bitnih likova i elemenata priče jesu promijenjeni, verzija “Mulan 2020” odvija se skoro na isti način kao verzija koju su režirali Toni Bankroft i Beri Kuk.

“Pratimo drugačiju priču od animiranog filma, ali svi najbitniji detalji su na neki način slični”, objasnili su iz studija.

U originalnoj “Ballad of Mulan” heroina je jedino dijete, kao i u prvoj “Disneyjevoj” verziji. Ali u ostalim kineskim verzijama ove priče mlađa sestra je dodata u priču. Ta sestra je ubačena i u igrani film, a glumi je Ksana Tang. Ovo je učinjeno kako bi se povećala motivacija koju ima Mulan. Za razliku od animiranog filma, baka neće biti dio porodice, i film će se fokusirati na odnose s ocem, majkom i sada sestrom.

Virus korona je opustošio američke bioskopske dvorane, koje su zatvorene još sredinom marta, od kada su bez posla ostale desetine hiljada zaposlenih, a njihovi vlasnici morali su da se zaduže da bi opstali.

U SAD je trenutno zatvoreno oko 780 bioskopa, a filmska industrija se nada da će oni biti otvoreni u julu, uz sve potrebne mjere zaštite.