‘Me & Earl & the Dying Girl’ pobjednik Sundecea

me-and-earl-and-the-dying-girlFilm “Me and Earl and the Dying Girl” Alfonsa Gomez-Rejona, osvojio je Grand Prix ovogodišnjeg filmskog festivala u Sundanceu, a odluku žirija potvrdila je i publika dodijelivši svoju nagradu toj priči o prijateljstvu neprilagođenog tinejdžera i bolesne djevojke.

Glavnu nagrada za dokumentarni film dobio je “The Wolfpack” redateljice Crystal Moselle, u čijem je središtu newyorška obitelj sa sedmero djece koji se školuju kod kuće, najviše putem filmova koje gledaju.

U kategoriji stranog igranog filma pobijedio je “Slow West” škotskog autora Johna Macleana, europska priča o doseljavanju imigranata na američki divlji zapad, a u kategoriji stranih dokumentaraca “The Russian Woodpecker” Chada Gracie, nastao tijekom najžešćih sukoba u Ukrajini.

Na ovogodišnjem Sundanceu, koji je završio u nedjelju, prikazano je oko 200 filmova, od kojih mnogi premijerno. Sundance tradicionalno u januaru donosi neka od ponajboljih filmskih ostvarenja u igranoj, dokumentarnoj i kratkometražnoj konkurenciji, predstavlja izabrane filmove iz cijelog svijeta, otkriva nova imena filmske scene.

Glavne uloge u filmu “Me and Earl and the Dying Girl” tumače: Jon Bernthal, Nick Offerman, Olivia Cooke, Connie Britton, Thomas Mann, Molly Shannon, Bobb’e J. Thompson, Katherine C. Hughes, idr.

Izvor: source.ba