mix

Hit Mariah Carey bez koje su praznici nezamislivi svake godine donosi joj novac

Novogodišnji i božićni praznici ne mogu proći bez popularnih božićnih hitova. Jedan svima dobro poznat, još od 1994. godine je “All I Want for Christmas Is You” koji pjeva Mariah Carey. Prema istraživanjima magazina “Ekonomist”, pjevačica je samo na ovoj pjesmi zaradila 60 miliona dolara. U ovih nekoliko dana, ova pjesma je najslušanija na muzičkom servisu Spotifaj i nalazi se na vrhu liste 13 najpopularnijih božićnih pjesama. Do kraja novembra ove godine, “All I Want for Christmas Is You” preslušana je 210 miliona puta, a najviše se, nije teško pretpostaviti, sluša tokom praznika.

Zanimljivo je da je pjesmu “All I Want for Christmas Is You” Mariah Carey napisala za samo 15 minuta. Pomoć u snimanju i produkciji pjesme pružio joj je muzičar i producent Volter Afanasijef. Pjesma se našla na prvom Mariah božićnom albumu “Merry Christmas”, koji je objavljen 1. novembra 1994. godine. Američki muzički magazin “Roling stoun” uvrstio je “All I Want for Christmas Is You” na svoju listu 15 najvećih pop i rok božićnih pjesama.

Pjesma je 90-tih bila najslušanija i u Velikoj Britaniji. Zbog velikog utjecaja koji je Mariah Careyi ostvarila zahvaljujući ovoj pjesmi, pjevačica je proglašena kraljicom Božića. Keri je prije 12 godina izdala i knjigu za djecu zasnovanu na pjesmi, koju je uspjela da proda u 750.000 primjeraka.