mix

Glumica Charlize Theron progovorila o porodičnoj tragediji

Glumica Charlize Theron nedavno je kazala da se ne stidi razgovarati o trenutku kada je njena majka ustrijelila njenog oca u samoodbrani.

Glumica je imala samo 15 godina kada je njen pijani otac pucao kroz vrata sobe u kojoj se skrivala s majkom.

“Srećom, nijedan od tih metaka nas nije pogodio. To je čudo. U samoodbrani je moja majka morala ubiti svog muža, mog oca. Što više razgovaramo o tim stvarima, to se više oslobađamo tih duhova iz prošlosti”, rekla je Theron.

Charlize je odrasla na farmi u blizini Johannesburga u Južnoj Africi s majkom Gerdom i ocem Charlesom. Ona je oca opisala kao psihopatu te je rekla da je život s alkoholičarom izuzetno teška situacija, pišu strani mediji.
Govoreći o onome što se dogodilo, rekla je da je njen otac bio toliko pijan da nije mogao stajati na nogama kada je ušao u kuću s pištoljem.

“Moja majka i ja bile smo u svojoj spavaćoj sobi, naslonjene na vrata, jer se on pokušavao progurati kroz vrata. Obje smo se naslonile na vrata da ne bi mogao ući. Zatim je napravio korak nazad i ispalio tri metka u vrata. Nijedan od tih metaka nas nije pogodio, što je samo po sebi čudo”, dodala je ona.
Charlize kaže da je nasilje u porodici koje je doživjela nešto što dijeli s puno ljudi.
“Ne sramim se razgovarati o tome, jer mislim da što više razgovaramo o tim stvarima, to više shvatamo da nismo sami ni u čemu od toga. Mislim da je za mene takva priča svojevrsno oslobađanja”, zaključuje Theron.