mix

Glumci iz “Buffy” ponovo zajedno

Tokom sedam sezona prikazivanja (1993. do 2003.godine), Buffy the Vampire Slayer je zadobila možda najlojalniju publiku u televizijskoj historiji zahvaljujući neobičnom miksu žanreva, od horora, komedije, sapunice, tragedije do mjuzikla, ali i jednoj od najvećih TV heroina ikad.

Serija prati Buffy Summers koja se bori protiv horora srednje škole Sunnydale, što uključuje i natprirodne sile poput čudovišta i vampira, ali i obično tinejdžersko preživljavanje i neshvaćenih srednjoškolskih ljubavi.

“To je najveća metafora: horor adolescencije koji se manifestira kroz stvarna čudovišta”, kazala je Sarah Michelle Gellar, zvijezda serije za Entertainment Weekly.

Ovih dana obilježava se 20. godišnjica od prikazivanja, a časopis EW je odlučio okupiti cijelu ekipu serije (ili tzv. Scooby gang, ako ste zagriženi fan serije, znate zašto ih tako nazivaju) i uporediti njihove utiske, dvije decenije kasnije. Nažalost, snimanju nije prisustvovao Rupert Giles, Posmatrač kojeg je utjelovio Anthony Stewart Head, prenosi Entertainment Weekly.

U čast dvadesetog rođendana Buffy the Vampire Slayer, ekipi se pridružio i redatelj Joss Whedon (danas ga znate i po Avengersima, no u svijetu fikcije je čuven po serijama Firefly, Dollhouse, Buffy, Angel …).