Vijesti

Elijah Wood: Hollywood je leglo organizovanog seksualnog zlostavljanja djece

Elijah WoodZvijezda filmova ‘Gospodar prstenova’, Elijah Wood, govoreći za Sunday Times,  rekao je da je Hollywood leglo organizovanog seksualnog zlostavljanja djece.

On je srećom bio zaštićen kao dijete, a najveće napore uložila je njegova majka koja mu je zabranila da ide na zabave na kojima su njegovi vršnjaci “vrebani”. Poredio je ta iskustva sa profilom seksualnog zlostavljača TV domaćina Jimmyja Savilea.

“Svi smo odrasli uz Savilea. To mora biti devastirajuće. Ali očito se nešto veliko dešavalo u Hollywoodu. Sve je bilo organizovano. Ima mnogo zmija u ovoj industriji – ljudi kojima je lični interes jedini važan”, rekao je.

Wood je dodao kako ima osjećaj da takvi zločini kontinuirano prolaze nekažnjeno jer žrtve ne govore o tome glasno koliko ti imaju moć.

“To je tragedija pokušavanja otkrivanja onoga što se desilo nevinim ljudima. Žrtve koje pokušaju da progovore o tome bivaju zdrobljene i njihovi životi bivaju nepovratno oštećeni”, naglasio je.

Optužbe na račun uglednih osoba iz Hollywooda povećan je tokom posljednjih godina. Osnovana je i grupa koja pomaže zlostavljanoj djeci glumcima ‘Bizparentz’ koja tvrdi kako je do sada pomogla 100 žrtava, te da ih čekaju slučajevi koji će udariti Hollywood poput cunamija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)