mix

Brendan Fraser nekada hollywoodska zvijezda, danas je neprepoznatljiv


Glumac Brendan Fraser pojavio se na premijeri filma “No Sudden Moves” u New Yorku, a mnogi ga nisu prepoznali jer se fizički dosta promijenio od vremena svoje najveće slave.

Krajem devedesetih glumac je bio velika filmska zvijezda, s ulogama u filmovima poput “George of the Jungle” i “The Mummy”. Međutim, sredinom 2000-ih, nakon što je postigao vrhunac svoje karijere, potpuno je nestao iz Hollywooda.

Najavljeno je da će Brendan glumiti muškarca koji ima preko 250 kilograma u novom filmu “Whale” u režiji Darrena Aronofskyja. Kao rezultat toga, holivudski glumac se udebljao za potrebe uloge.


Fraser je 2018. godine kazao da ga je Hollywood stavio na “crnu listu”, tvrdeći da ga je bivši predsjednik holivudskog udruženja stranih novinara seksualno napao.

Tvrdio je da ga je HFPA-in Philip Berk napao u hotelu Beverly Hills 2003. godine, a taj navodni incident uzrok je njegove depresije.

Nakon toga Fraser je tvrdio da je rijetko pozivan na Zlatni globus kojem je HFPA domaćin. Fraser je vjerovao da ga je incident natjerao da se povuče iz javnog života.