Vijesti

Do sada “Captain Marvel” zaradio 300 miliona

“Captain Marvel” je ostvario zaradu od skoro 170 miliona dolara u prva četiri dana prikazivanja, a u prvih šest se taj iznos povećao na 325 miliona dolara. Kritičari očekuju da će ovaj iznos preći 500 miliona u toku ove sedmice.

Brie Larson je glavni lik Marvelovog novog filma te je ujedno i prvi ženski superheroj Marvel univerzuma koji ima svoj film. U filmu tumači lik Carol Danvers, pilotkinju koja je postala kapetanica Marvel nakon što se Zemlja našla usred galaktičkog konflikta 1995. godine.

Uloge u filmu tumače još i Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Annette Bening, Clark Gregg i Jude Law.

Larson će se ponovo pojaviti u ulozi kapetanice Marvel u predstojećem Marvelovom filmu “Avengers: Endgame” koji će biti prikazan u aprilu te koji je ujedno i posljednji dio franšize Avengersa. Posljednji nastavak Avengersa ostvario je zaradu od dvije milijarde dolara te je tako upao na listu na kojoj su “Avatar”, “Titanic” i “Star Wars: The Force Awakens”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)